Devolder wil Ronde van Vlaanderen voor derde keer winnen
maandag 22 november 2010 om 10:55

Devolder wil Ronde van Vlaanderen voor derde keer winnen

Stijn Devolder heeft voor volgend seizoen één groot doel: voor de derde maal de Ronde van Vlaanderen winnen. Dat zei hij op zijn supportersfeest aan Het Nieuwsblad. De nieuwe kopman voor het klassieke werk van Vacansoleil-DCM zal verderop in april ook Parijs-Roubaix en de heuvelklassiekers betwisten, laat hij weten.

“Had ik het voor het uitkiezen, dan pikte ik een derde zege in Vlaanderens Mooiste eruit. Helaas is dit niet het geval”, beseft Devolder, die nog niet weet hoe zijn seizoensbegin er zal uitzien. “Ik had graag iets meer in de zon gerodeerd in functie van het Belgische openingsweekend. Vandaar dat ik naar Qatar wou, maar de ploeg zou er niet startgerechtigd zijn.”

“Misschien doe ik dit keer ook Milaan-Sanremo mee, al was het maar om die vele kilometers te malen”, werpt de tweevoudige Belgische kampioen als andere mogelijkheid op. “Ik ben van plan om net als dit seizoen ook de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik te rijden. Alleen was er die zware val in Parijs-Roubaix waardoor mijn plannetje in het water viel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.