Bennati mikt hoog bij zijn nieuwe werkgever
maandag 27 december 2010 om 20:22

Bennati mikt hoog bij zijn nieuwe werkgever

Een nieuwe werkgever zorgt bij Daniele Bennati ook meteen voor nieuwe ambities. Zo droomt de Italiaan, 30 inmiddels, ervan om in het shirt van het gloednieuwe Luxembourg Pro Cycling Project de handen in de lucht kunnen steken in zowel de Ronde van Italië, de Ronde van Frankrijk als de Ronde van Spanje.

Bennati koos na drie jaar Liquigas voor een nieuwe uitdaging. “De ploeg bood een een fantastische opportuniteit. Ik voel me gevleid en gewaardeerd door de interesse. Er wordt veel van me verwacht, ik word de nummer één voor de sprints”, klinkt het in La Gazzetta dello Sport. “En waarom zou ik niet kunnen winnen in de Giro, de Tour én de Vuelta?”

Doordat hij dus al zeker zal starten in de drie grote ronden — de Giro omdat die in zijn thuisland is, de Tour omdat het de belangrijkste koers is en de Vuelta als voorbereiding voor het WK — zit zijn programma al erg vol. Daarom laat hij onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix schieten. Hij begint zijn seizoen in februari.

“Vlaanderen en Roubaix zou ik erg graag rijden, maar de vorige jaren zorgden ze voor problemen aan de achillespees”, aldus Bennati. “Ik start in de rondes van Qatar en Oman. Daarna rijd ik opeenvolgend Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milan-Sanremo, waar ik start om te winnen. Daarna rijd ik Gent-Wevelgem, wat dus mijn enige kasseiklassieker is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.