Sagan draagt zege op aan Demoitié en Myngheer
foto: Sirotti
zondag 3 april 2016 om 16:59

Sagan draagt zege op aan Demoitié en Myngheer

Peter Sagan was vandaag de opvolger van Tom Boonen, de Tinkoff-kopman wist als wereldkampioen de Ronde van Vlaanderen te winnen. “Dit voelt heel goed en ik ben heel blij”, is zijn eerste reactie na afloop.

Vol gas van begin tot eind
“Het was een hele harde koers, van start tot finish vol gas”, beschrijft de Slowaakse alleskunner, die de wedstrijd niet zonder problemen doorkwam. “Ik had een probleem met mijn wielen, moest beide wisselen door een gebroken wiel. Er waren ook veel valpartijen. Ik moet mijn ploeg bedanken, want zij werkten top en brachten mij terug.”

Winnen voor Demoitié, Myngheer en Bodnar
De wereldkampioen draagt zijn overwinning op aan Antoine Demoitié en Daan Myngheer, die vorige week het leven lieten. “Het is heel triest van de jonge jongens. Ik draag deze zege op aan hen”, zegt Sagan. “Ook de ongelukkige Maciej Bodnar, die gisteren viel in de training, wil ik een goed herstel wensen. Ik hoop dat hij snel terug aansluit bij het team.” Tinkoff-ploegmaat Bodnar brak gisteren zijn kaak bij een crash op training.

‘Nu wil ik genieten’
Sagan, die te boek staat als een sterke sprinter, kwam solo over de eindstreep. “De wedstrijd was heel lastig. Veel renners willen niet samenwerken met mij, dus probeerde ik het alleen.” Komende week staat Parijs-Roubaix op het programma, toch wil Sagan daar nog niet aan denken: “Ik ben hier nu heel blij mee. Nu wil ik genieten, volgende week komt dan pas.”

RIDE Magazine
6 Reacties
03-04-2016 17:00
Mooie speech van Sagan. Maar zei hij nou ook nog wat over het vluchtelingenprobleem?
03-04-2016 17:00
Chapeau.
03-04-2016 17:28
Sagan wat een baas haha. Die vragen over Tinkoff beantwoorden met een lachje.
03-04-2016 18:00
Het is een kanjer, als wielrenner en als mens. Proficiat
03-04-2016 18:58
Mooi gebaar van Sagan!
Reclame voor de wielersport.
03-04-2016 19:45
Met wie ik wat biertjes wil gaan drinken ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.