‘Cavendish mag omnium rijden op Olympische Spelen’
Foto: Sirotti
dinsdag 19 april 2016 om 13:09

‘Cavendish mag omnium rijden op Olympische Spelen’

Mark Cavendish mag komende zomer een gooi doen naar zijn eerste olympische medaille. De 30-jarige sprinter is geselecteerd om in Rio de Janeiro het omnium te rijden, melden de Daily Mail en de Times op basis van bronnen bij de Britse wielerbond. Of de informatie ook echt klopt, is nog even afwachten. De Britse baanselectie wordt officieel pas half juni bekendgemaakt.

De keuze om Cavendish alvast aan te wijzen, zou mede het gevolg zijn van een zware val van Jonathan Dibben vrijdag in de ZLM Roompot Tour. De nummer twee van de Ronde van Vlaanderen voor beloften, die eveneens hoopte om het enige olympische ticket voor het omnium te bemachtigen, brak daarbij zijn elleboog.

Cavendish eindigde vorige maand op het WK baanwielrennen in Londen als zesde op het omnium. Samen met Bradley Wiggins won hij vervolgens wel goud op de madison. De keuzeheren denken dat de renner van Dimension Data met specifieke baantraining nog een grote stap kan maken. Een selectie voor het omnium betekent dat Cavendish, die deze zomer eerst nog de Tour de France rijdt, ook automatisch als vijfde man zal worden toegevoegd aan het Britse ploegenachtervolgingsteam in Rio.

RIDE Magazine
1 Reacties
19-04-2016 15:33
Blijft een bijzonder figuur. 43 etappes in grote rondes, waarvan 25 in de tour. Winnaar van Milan-Sanremo, wereldkampioen op de weg en op de piste. Alleen een Olympische medaille ontbreekt nog...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.