Cavendish nog niet verlost van Dibben
foto: Sirotti
vrijdag 22 april 2016 om 08:50

Cavendish nog niet verlost van Dibben

Jonathan Dibben kwam in de ZLM Roompot Tour zwaar ten val en brak daarbij zijn elleboog. De Britse bond ging er vanuit dat de wereldkampioen op de puntenkoers de Olympische Spelen op zijn buik kon schrijven, maar daar denkt de 22-jarige Brit anders over.

‘Augustus is nog ver weg’
Dibben werd dit jaar tweede in zowel de Ronde van Vlaanderen U23 en Le Tryptique des Monts et Châteaux. Het 22-jarige talent van Team Wiggins was een gegadigde voor het Omnium op de Olympische Spelen, maar volgens geruchten valt de keuze van Groot-Brittannië na zijn tuimelpartij op Mark Cavendish. “Deze elleboogbreuk is niet ideaal, maar augustus is nog een heel eind bij ons vandaan. Dus ik pik straks gewoon weer aan”, onderstreept Dibben op de website van de Britse bond. “Er is de komende weken niets belangrijks dat ik door mijn blessure mis. Dus is het een kwestie van weer in vorm te geraken en weer zo goed zijn als ik recent was.”

Olympische Spelen blijven het doel
Dibben sluit de Olympische Spelen dan ook totaal niet uit. Als het aan hem ligt, blijft Cavendish dus concurrentie houden op het Omnium. “De situatie zoals die nu is, zorgt ervoor dat ik over vijf of zes weken goed en wel weer op de weg kan fietsen. En zeker zes weken voordat het veilig is om weer wedstrijden te rijden. Het is zeer ongelukkig om te vallen in de vorm van mijn leven, want zo goed als de voorbije weken was ik nog nooit. Maar ik heb een goed revalidatieprogramma en ben er niet zo bang voor dat ik veel van mijn progressie ga verliezen. Ik doe mijn uiterste best om zo snel mogelijk terug te keren in het profpeloton. Dat is waar je de meeste groei doormaakt.”

RIDE Magazine
3 Reacties
22-04-2016 09:15
Ik gun Dibben wel de Spelen, hoe hij het WK reed was echt indrukwekkend.
Hoe zit dat nou eigenlijk met de puntenkoers? De UCI had een verzoek ingediend voor de OS, maar is dat al goedgekeurd?
22-04-2016 11:22
Kende die Dibben helemaal niet, dacht nog even dat het yargon was voor 'meerdere derde ballen op een kluitje'
22-04-2016 14:23
@ RV:
ah, ik dacht aan een producent van kroketten, maar dat bleek dus Dobben te zijn. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.