Ploegleider Nico Verhoeven: “Steven is mentaal strijdbaar”
Foto: WielerFlits
zaterdag 28 mei 2016 om 12:47

Ploegleider Nico Verhoeven: “Steven is mentaal strijdbaar”

Nico Verhoeven is blij dat Steven Kruijswijk heeft besloten van start te gaan in de voorlaatste etappe van de Giro d’Italia. “Je kan opgeven, dan heb je sowieso niets. Of je kan strijdend ten onder gaan, met alles wat je nog in je lijf hebt zitten”, liet de ploegleider van LottoNL-Jumbo kort voor de start weten aan de NOS.

“Steven is mentaal strijdbaar”, concludeert Verhoeven. “En er zijn geen echte breuken of ongemakken die hem kunnen schaden als hij rijdt. Als hij mentaal ervoor kan vechten, dan is dat in ieder geval een reden om niet op te geven.”

Kruijswijk, die aan de val van gisteren een breukje in een rib en een pijnlijke voet overhield, zat vanmorgen even op de roller om te testen of het ging. “Dat viel mee. Het had slechter gekund”, zegt Verhoeven. “Nu is het afwachten hoe de start gaat en hoe het verder zal verlopen. Dat weet niemand. Het kan meevallen, maar ook tegenvallen.”

RIDE Magazine
8 Reacties
28-05-2016 12:48
Aha, toch niet heel dramatisch dus! Ik houd hoop voor top 10 en stiekem wel voor top 5. Podium lijkt me onhaalbaar.
28-05-2016 12:49
Eindoverwinning zit erin als Tankink chaves en nibali van de fiets af schopt.
28-05-2016 12:53
Wat een nietszeggende teksten.

"Het kan meevallen en het kan tegenvallen" Goh....
28-05-2016 12:54
Toch eeuwig zonde..
De giro domineren als the boss (qua overmacht en w/kg enz) en eindigen als de grote verliezer.
28-05-2016 13:33
Hij stottert nogal, bedoelde eigenlijk rijdbaar, mooi stukje pr, een om in te lijsten.
28-05-2016 17:20
Nico 'net niet' Verhoeven, goede match kennelijk met Lotto ' net niet ' Jumbo. Mss goed idee Lars ' net niet' Boom in te lijven. Pfff.
28-05-2016 18:13
Nico Verhoeven, en met hem de hele TLJ-directie en ploegleiders spelen nu mooi weer met de prestaties van een grandioze kopman, die echter wel de steun van een goede ploeg om hem heen, zeker in de bergritten, heeft moeten missen. Dat zijn de feiten Verhoeven ! Als je van te voren weet dat Kruijswijk kanshebber is om deze grote wedstrijd op het podium te eindigen, had je je ploeg anders moeten samenstellen. Gaandeweg de Giro ben je gaan pronken met je collega's , maar Kruijswijk was echt de enige die een topprestatie leverde. Je ploeg bleef verder onder de maat en hebben, één dag uitgezonderd, helemaal niets betekend voor Kruijswijk. Denk daar maar over na voordat je , net als Plugge, weer gaat roepen tegen iedereen die het horen wil dat "de ploeg het geweldig heeft gedaan". Gekeken naar de ploegen van Nibali en Valverde de afgelopen week?
29-05-2016 09:40
Sooike
Oit gekeken naar wat voor budget en kwaliteit van renners er bij Astana en Movistar rondrijden? Dan kun je dit soort tactieken inderdaad toepassen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.