Saunier Duval ontslaat Riccò en Piepoli
vrijdag 18 juli 2008 om 16:51

Saunier Duval ontslaat Riccò en Piepoli

De Italiaanse ploeg Saunier Duval heeft twee van hun renners ontslagen. Gisteren werd duidelijk dat Riccò was betrapt op doping, zijn ontslag is dus duidelijk. Maar vanmiddag maakte de ploegleiding ook bekend dat ze Leonardo Piepoli ook hebben ontslagen.

Volgens de ploegleiding van Saunier Duval heeft Leonardo Piepoli ‘de ethische code van de ploeg’ heeft overtreden. Het was niet duidelijk of Piepoli doping heeft gebruikt, maar ondertussen is al meer naar buiten gekomen: “Ze zijn ontslagen wegens dopingpraktijken”, aldus een woordvoerder van de Spaanse ploeg.

Riccardo Riccò blijft nog steeds harnekkig ontkennen: “Ik ben onschuldig. Ik heb me niet gedopeerd, ik zal zo snel mogelijk een tegenexpertise vragen”.
Later kwamen er weer de grote woorden die we al een tijdje kennen uit de mond van ‘de Cobra’: “Ik zal sterker dan ooit terugkomen, jullie zullen snel weer van mij horen, wees gerust. Ik keer nu terug naar Italië en zal daar een aantal tests laten uitvoeren.”

Ook de ploegleider van Saunier Duval liet weer van zich horen: “Ik had het volste vertrouwen in mijn renners. Riccò heeft zelfs op het hoofd van zijn moeder gezworen dat hij nooit verboden middelen had gebruikt om zijn prestaties te verbeteren. Ondanks alle interne en externe controles zijn we er niet in geslaagd deze absurde situatie te vermijden. We voelen ons het slachtoffer van het onverantwoord gedrag van zij die – in hun haast criminele zegedrang – de vele miljoenen investeringen én de job van tientallen mensen op het spel zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.