Fabian Cancellara: ”Devolder wordt belangrijke pion”
donderdag 7 februari 2013 om 10:23

Fabian Cancellara: ”Devolder wordt belangrijke pion”

Stijn Devolder

foto: Il Piccolo Airone

Fabian Cancellara werkt momenteel in de Ronde van Qatar aan zijn vorm met het oog op de voorjaarscampagne. Hetzelfde geldt voor Stijn Devolder, die zijn carrière bij Radioshack-Leopard uit het slop wil trekken. Zijn Zwitserse kopman ziet een rol als meesterknecht weggelegd voor de tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, zo meldt Het Nieuwsblad.

Feit is dat Devolder van ver moet komen, gezien zijn twee verloren jaren in dienst van Vacansoleil-DCM. ”Stijn maakte indruk in de ploegentijdrit van afgelopen maandag (waarin Radioshack-Leopard 4e werd, red.). Ook in de voorbije trainingsstages was duidelijk te zien dat zijn vorm groeiende is”, aldus ‘Spartacus’ over zijn Belgische ploegmaat.

”Stijn Devolder zal een belangrijke rol spelen in de ploeg”, zo luidt Cancellara’s stellige overtuiging. De inmiddels 33-jarige Devolder won in het shirt van Quickstep onder meer tweemaal Vlaanderens Mooiste (2008 en 2009). De voorbije twee seizoenen bij Vacansoleil-DCM wist hij echter niet meer te excelleren in de kasseienklassiekers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.