Blel Kadri wint Roma Maxima na knappe solo
zondag 3 maart 2013 om 15:13

Blel Kadri wint Roma Maxima na knappe solo

Kadri

foto: Sirotti

Blel Kadri heeft op knappe wijze de Maxima Roma, het vroegere Ronde van Lazio, op zijn erelijst bijgeschreven. De renner van AG2R maakte deel uit van een vroege vlucht, reed weg op de laatste klim van de dag en wist knap uit de greep te blijven van een achtervolgende groep. Filippo Pozzato won de sprint voor plaats twee voor Vacansoleil-DCM renner Grega Bole, hoewel hij dacht dat hij gewonnen had.

Vijf renners kozen in het begin van de koers voor het hazenpad. André Cardoso (Caja-Rural), Christophe Premont (Crelan-Euphony), Blel Kadri (AG2R-La Mondiale), Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM) en Albert Timmer begonnen met voorsprong aan de laatste klim van de dag, de Campi di Annibale, op ruim 40 kilometer van de streep. Kadri versnelde, kreeg Cardoso met zich mee, maar liet hem snel ter plaatse op de stroken tot 16%.

Dit was het sein voor Mauro Santambrogio (Vini-Fantini) om de jacht te openen op de Fransman. De Italiaan kreeg op de top gezelschap van Nibali, Rubiano, Reda en vluchter Cardoso. De achtervolgende groep had de Fransman constant in het vizier, maar Kadri wist knap stand te houden en mocht hierdoor na bijna twee jaar eindelijk weer de handen in de lucht steken.

Maxima Roma (1.1) 2013
Rome-Rome (180 km)
1. Blel Kadri (Frankrijk/AG2R-La Mondiale) in 4u26m17s
2. Filippo Pozzato (Italië/Lampre-Merida) op 37s
3. Grega Bole (Slovenië/Vacansoleil-DCM) z.t.
4. Enrico Barbin (Italië/Bardiani-Valvole) z.t.
5. Simone Ponzi (Italië/Team Astana) z.t.
6. Leonardo Duque (Colombia/Colombia-Coldeportes) z.t.
7. Giovanni Visconti (Italië/Team Movistar) z.t.
8. Simon Geschke (Duitsland/Argos-Shimano) z.t.
9. Sergey Lagutin (Oezbekistan/Vacansoleil-DCM) z.t.
10. Sergey Chernetsky (Rusland/Team Katusha) z.t.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.