Mark Cavendish: “Scheelde niet veel of ik was niet mee”
vrijdag 12 juli 2013 om 18:02

Mark Cavendish: “Scheelde niet veel of ik was niet mee”

Mark Cavendish

foto: Sirotti

Waar Contador en Mollema vandaag goede zaken deden voor hun klassement, was het Mark Cavendish die in Saint-Amand-Montrond de dagzege voor zich opeiste. De Britse sprinter versloeg in de sprint Peter Sagan en rondde het beulswerk van zijn teamgenoten uitstekend af.

“De jongens hebben de ziel uit hun lijf gereden”, citeert Sporza de ritwinnaar. Hij dankt deze overwinning voor een belangrijk gedeelte aan zijn ploeggenoten bij Omega Pharma-Quick Step. “Na 60 kilometer vroegen we ons af of de wind sterk genoeg was en of het niet nog te ver tot de finish was. Maar we hebben het gewoon gedaan. De wind was niet sterk genoeg, maar we zijn blijven gaan en daarna heeft Saxo er nog een snok aan gegeven.”

Het scheelde niet veel of Cavendish had de beslissende slag gemist. “Als er een waaier wordt getrokken, heb je vijf seconden om mee te zijn. Anders ben je gezien. Maar met een spurtje kon ik nog net aansluiten”, kijkt hij terug. Uiteindelijk won de Brit met een paar fietslengtes voorsprong. “In de spurt wist ik dat ik achter Sagan moest blijven om te winnen. En dat is ook wat ik deed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.