Cavendish en Kittel gaan voor geel in Tour 2014
woensdag 23 oktober 2013 om 16:10

Cavendish en Kittel gaan voor geel in Tour 2014

Kittel Cavendish sprint

foto: Sirotti

Naast de klimmers mogen ook de sprinters uitkijken naar de Tour de France van 2014. De organisatie nam immers voldoende vlakke ritten op in het etappeschema, en in de openingsrit van Leeds naar Harrogate maken de sprinters zelfs kans op de eerste gele trui. Topspurters Mark Cavendish en Marcel Kittel, vorig jaar goed voor respectievelijk twee en vier ritzeges, maakten van de eerste etappe alvast een doel.

Ook vorig jaar op Corsica werd de strijd om het eerste geel beslecht in een vlakke rit. Cavendish kwam echter op drie kilometer van de streep ten val, waarna Kittel naar ritwinst en de eerste leiderstrui sprintte. De Brit sprak na afloop over een gemiste kans, maar hij krijgt in Harrogate een herkansing. “Ditmaal is het extra speciaal”, aldus Cavendish tegenover Sporza. “De streep is immers vlakbij de woonplaats van mijn moeder getrokken, dus wil ik mij uiteraard nog beter laten zien.”

Als de Britse renner wil winnen in Harrogate, zal hij wederom rekening moeten houden met Marcel Kittel. Ook de Duitser heeft de openingsetappe met rood aangekruist. “Ik kan een pak motivatie putten uit mijn geslaagde Tour van vorig jaar”, vertelde hij op de presentatie van het parcours. “Ik weet dus wat ik kan verwachten. De groene trui is nog steeds geen doel. Als ik ooit wil meespelen, mag het parcours niet te lastig zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.