Kittel: ”We kijken met vertrouwen uit naar rit 1 in de Tour”
donderdag 24 april 2014 om 17:28

Kittel: ”We kijken met vertrouwen uit naar rit 1 in de Tour”

Marcel Kittel

foto: Sirotti

Giant-Shimano verkende de afgelopen dagen de eerste etappes van de Tour de France 2014. Tijdens een trainingskamp van drie dagen reden Bert De Backer John Degenkolb, Marcel Kittel, Koen De Kort, Albert Timmer en Tom Veelers op het parcours van de eerste etappe (tweemaal) en de tweede etappe. ”De eerste rit is ons eerste doel en daarmee direct een kans om opnieuw de gele trui te pakken”, verklaart sprinter Marcel Kittel in een persbericht. Kittel won vorig jaar de ouverture op Corsica en mocht het gele kleinood de tweede etappe dragen. Uiteindelijk zou de Duitser vier etappes winnen. Giant-Shimano benadrukt echter dat de genoemde renners niet automatisch deelnemen aan Le Grande Boucle.

”De verkenning is voor ons heel belangrijk geweest”, vertelt de beste sprinter ter wereld. ”Tijdens de eerste dag namen we een kijkje in Yorkshire. Dit gaf ons een goed inzicht in de smalle, bochtige wegen aldaar en het zal voor een tweehonderd renners tellend peloton al een hele opgave zijn op daar veilig doorheen te komen. Maar ik denk dat we als team met vertrouwen uit kunnen kijken naar die rit. De tweede is namelijk heel erg lastig en lijkt meer op een heuvelklassieker dan een etappe in de Tour. We hebben het tweede gedeelte van die etappe gereden en hadden toen al 1500 hoogtemeters in de benen. Als je die cijfers verdubbelt, wordt het een lastig verhaal”, ziet de Duitser in.

Degenkolb
Kittel krijgt bijval van zijn Duitse ploeggenoot John Degenkolb, die tijdens de voorbije Giro d’Italia en de Vuelta a España zelf in totaal zes etappes won. ”We kunnen met heel veel vertrouwen uitkijken naar de eerste rit, absoluut. Het zal een snelle etappe zijn, waar het tot op vijftig kilometer van de streep op en af zal gaan. Daarna wordt het een stuk makkelijker. Nu ik het gereden heb, kijk ik nu al uit naar die rit. De tweede etappe hebben we in hele slechte weersomstandigheden verkend. Daardoor werd het nog zwaarder, want het staat vast dat dat een zware etappe wordt. Er zitten een paar hele steile beklimmingen in die me herinneren aan een rit in Tirreno-Adriatico”, schetst Degenkolb een beeld. ”Onze focus ligt dus bij de eerst rit en van daaruit zullen we wel zien in wat voor positie we de tweede rit aanvangen.”

John Degenkolb
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.