Theo Bos: ”Tour de France staat boven alles”
donderdag 1 mei 2014 om 11:09

Theo Bos: ”Tour de France staat boven alles”

Theo Bos vecht deze week duels uit met onder meer Mark Cavendish in de Tour of Turkey. Die duels zou de Gelderlander ook graag in de Tour de France aangaan. ”Dat zou ik echt prachtig vinden. Die koers staat boven alles”, vertelt Bos enthousiast aan De Telegraaf.

Of de Belkin-renner dit jaar al aan de start verschijnt van de grootste wielerkoers ter wereld, is nog maar de vraag. ”Of het realistisch is? Ik denk het wel. Of dat dit jaar al staat te gebeuren, weet ik niet. Ik denk dat ik het fysiek inmiddels wel aankan. Ik heb deze winter meer kilometers gemaakt dan ooit, terwijl ik niets aan explosiviteit ben verloren”, zegt de sprinter.

De 30-jarige Bos, wiens contract (net als overigens 22 andere Belkin-renners) nog niet verlengd is, kwam over van de baan. Toch ontbreekt nog altijd de sprintzege met een grote naam. Tegenover Wieler Revue vroeg hij zicht echter af hoe wat er mis was met de koersen die hij nu won. Bos ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. ”Ik geniet nog steeds van het wielrennen. En er zit nog steeds rek in mijn ontwikkeling. Wel weet ik dat ik mijn loopbaan op de piste zal afsluiten. Niet op hoog niveau, denk ik. Maar ik zou nog wel wat van die keirinwedstrijden in Japan willen rijden. Daar ligt toch mijn hart.”

Ronde van Turkije
De vijfvoudig wereldkampioen op de baan verloor eerder deze week tweemaal van Cavendish in Turkije en moest woensdag op het laatste klimmetje van de dag laten begaan. Toch ziet Bos nog kansen: ”Het gaat al weer wat beter met me. In de twee laatste ritten zijn er nog kansen om hem te verslaan.” Bos vloog na finish van de eerste etappe immers door de achterruit van een auto.

De sprinter is in deze ronde de kopman voor Belkin. De Nederlandse ploeg nam geen klimmers mee naar deze ronde en probeert succes te boeken via de massasprints. De afgelopen weken trainde de ploeg daarop en dat werpt zijn vruchten af. ”Het geeft wel een enorme kick als je in de finale in een treintje naast dat van Omega Pharma-Quick Step rijdt. We hebben er met deze groep ook op getraind. En het gaat beter en beter. Daardoor is de druk weer groter, maar de ontlading straks ook wanneer het leidt tot een overwinning”, zegt Bos.

”Dit is op papier misschien niet een supergrote koers, maar er rijden wel grote namen. Een rit hier winnen, zou heel mooi zijn”, kijkt Bos vooruit. ”Natuurlijk zou ik dat ook in een grote ronde willen. Dat is ook mijn ultieme doel, maar ik fixeer me er niet op. Ik vind het belangrijker dat ik in dit soort koersen mijn zeges pak en van daaruit zie ik wel hoe het loopt. Maar vanzelfsprekend ben ik ambitieus en wil ik ook op het hoogste niveau presteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.