Theo Bos: “Het was mijn doel om hier nog wat te laten zien”
zaterdag 4 oktober 2014 om 18:06

Theo Bos: “Het was mijn doel om hier nog wat te laten zien”

Theo Bos is bezig met zijn afscheidstournee bij het Belkin Pro Cycling Team. Tijdens de Tour de l’Eurométropole rijdt hij zijn laatste kilometers bij de Nederlandse formatie waar hij de afgelopen vier jaar zijn wedstrijden voor reed. Zijn missie om af te sluiten met een overwinning is gelukt door de derde etappe te winnen.

“Super cool. Ik ben heel blij”, zei de dagwinnaar na afloop op de website van zijn ploeg. “Dit is een mooi afscheid. We gaan dit vanavond nog wel eventjes vieren met de ploeg.”

De sprinter voelde zich erg sterk in de slotmeters van de rit en maakte ook complimenten aan zijn ploeggenoten Dennis van Winden en Graeme Brown. “Toen het op een lijn getrokken werd kon ik focussen, wachten en aangaan. Ik voelde dan in de sprint dat ik rake klappen maakte.” Even kwam er nog wel de dreiging van Jens Debusschere en Arnaud Démare. “Op het laatst zag ik twee wieltjes nog dichtbij komen, maar gelukkig kon ik het houden, ook al leek het even spannend te worden.”

Bos had echt een doel gemaakt van deze wedstrijd, die vroeger als Circuit Franco Belge door het leven ging. “Ik heb echt naar deze wedstrijd toegewerkt, wat mentaal nog best lastig is zo aan het einde van het seizoen. Daarom ben ik extra blij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.