Mark Cavendish en Iljo Keisse starten ook in Zesdaagse van Zürich
maandag 10 november 2014 om 15:12

Mark Cavendish en Iljo Keisse starten ook in Zesdaagse van Zürich

mark cavendish

foto: Sirotti

Mark Cavendish start einde deze maand ook in de Zesdaagse van Zürich. De Brit van Omega Pharma-Quick-Step kondigde onlangs al aan terug te keren naar het baanwielrennen voor de Zesdaagse van Gent. In beide wedstrijden vormt Cavendish een duo met ploeggenoot Iljo Keisse.

De 25-voudig ritwinnaar in de Tour de France gebruikt de zesdaagsen als voorbereiding voor het komende wegseizoen. Onlangs liet de renner van het eiland Man weten een terugkeer naar de baan te overwegen, vanwege de Olympische Spelen, in 2016 in Rio de Janeiro.

De deelname van Cavendish aan zesdaagsen deze winter is opmerkelijk. Voorheen werden uitstapjes naar de baan door zijn werkgever verboden. Voor de evenementen van Gent (18 tot 23 november) en Zurich (26 tot 29 november), die maar vier dagen telt, heeft hij nu wel toestemming gekregen.

“We zijn erg blij dat we deze traktatie kunnen presenteren aan het publiek in Zurich”, zegt Kurt Betschart, de directeur van de Zesdaagse van Zürich. Het wielerevenement in de Zwitserse stad viert dit jaar haar zestigste verjaardag.

De deelname van het duo Mark Cavendish/Iljo Keisse werd bekend door een tweet van voormalig baanrenner Pete Jacques.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.