Lefevere ziet Cavendish liever niet op de baan
dinsdag 18 november 2014 om 13:46

Lefevere ziet Cavendish liever niet op de baan

Mark Cavendish is vanaf vanavond een van de publiekstrekkers in de Zesdaagse van Gent. Patrick Lefevere had hem echter liever niet aan de start zien staan. Dat vertelt de teambaas van Omega Pharma-Quick Step aan de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Hoewel Lefevere vorig jaar nog een deelname voorkwam, ging hij nu wel overstag. “Het gaat me niet om de risico’s op een valpartij of over het evenement op zich. We stonden gewoon voor de vraag: hoe houden we hem fit? Omdat Mark het ook graag doet, hebben we het toegestaan. Maar ik ben nog altijd geen voorstander,” geeft hij toe.

Hij vreest dat de rustperiode voor zijn topspurter nu wel erg kort wordt. “Je moet zo’n campagne ook voorbereiden, terwijl we begin december al weg zijn voor een eerste trainingskamp. Wil de zesdaagse overleven, dan moet ze van die datum weg en beter aansluiten bij het wegseizoen,” stelt hij voor.

Cavendish is de komende zes dagen gekoppeld aan teamgenoot Iljo Keisse. Hoewel Keisse eerder de favorietenrol nog probeerde te temperen, is Cavendish ambitieus. “Ik kijk er echt naar uit en wil zo het debacle van 2007 doen vergeten. Ik rijd hier aan de zijde van Iljo Keisse. Dit is de zesdaagse van zijn stad en hij wil vol voor de eindzege gaan. Ik kan me geen betere partner voorstellen,” vertelt hij aan Sporza.

De Zesdaagse van Gent start vanavond en duurt nog tot en met zondag. Er staan vijf Nederlandse renners aan de start. Vorig jaar ging de eindoverwinning naar Jasper De Buyst en Leif Lampater.

Lees ook:
Zesdaagse van Gent maakt deelnemersveld bekend

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.