Mark Cavendish: “Spijtig dat we niet winnen, maar het was leuk”
maandag 24 november 2014 om 10:05

Mark Cavendish: “Spijtig dat we niet winnen, maar het was leuk”

mark cavendish

foto: Sirotti

Het eerste uitstapje naar de baan deze winter heeft voor Mark Cavendish geresulteerd in een tweede plek. De Brit slaagde er met Iljo Keisse niet in om de Zesdaagse van Gent te winnen. De zege ging naar het duo Jasper De Buyst en Kenny De Ketele. “Het was leuk om hier met Iljo Keisse rond te rijden, alleen jammer dat we niet winnen”, zei Cavendish tegen Het Nieuwsblad.

“Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Als renner wil je nu eenmaal altijd winnen. Ik had Iljo Keisse zo graag aan die zesde zege geholpen en ik had mijn naam ook wel op de erelijst van deze prestigieuze zesdaagse willen zien staan”, aldus Cavendisch. “Kenny De Ketele en Jasper De Buyst waren de regelmatigste renners van het pak. Zij waren enorm sterk en toonden bijna nooit een moment van zwakte. In het begin van dit evenement pakten we net iets te weinig punten, anders hadden we wellicht nog een bonusronde behaald. Ik vind het spijtig dat we niet winnen.”

Komende week start het duo nog in Zesdaagse van Zurich (26 tot 29 november), die vier dagen telt. In de Zwitserse plaats kunnen zij opnieuw de strijd aan gaan met De Buyst en De Ketele, die ook op de deelnemerslijst staan. Daarna houdt Cavendish de baan voorlopig voor gezien en zal hij zich gaan voorbereiden op het nieuwe wegseizoen.

Lees ook:
Jasper De Buyst en Kenny De Ketele winnen Zesdaagse van Gent

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.