Fabio Aru: “Aanwezigheid Froome maakt Giro spannender”
Foto LaPresse/Fabio Ferrari
donderdag 30 november 2017 om 12:12

Fabio Aru: “Aanwezigheid Froome maakt Giro spannender”

Fabio Aru en Vincenzo Nibali behoorden gisteren tot de prominenten bij de presentatie van het Giro-parcours. De kopmannen van respectievelijk UAE-Emirates en Bahrain-Merida weten nog niet zeker of zij volgend jaar mei actief zullen zijn in La Corsa Rosa, maar lieten zich alvast positief uit over de route.

“Het is een snel, maar mooi parcours,” citeert CyclingPro Aru. “De twee tijdritten zijn voor specialisten, die sluiten niet echt aan bij mijn kwaliteiten. Maar ik ken de meeste beklimmingen. De eerste aankomsten bergop zullen heel belangrijk zijn, dus het is belangrijk om met een goede conditie aan de Giro te beginnen. Wanneer je in de eerste week seconden of minuten verliest, dan zal het lastig worden om deze terug te pakken.”

Binnenkort beslist Aru over zijn programma. “Ik zal samen met mijn nieuwe ploeg het seizoen doornemen. Nu alle informatie bekend is, kunnen we kijken wat het beste programma voor mij is.”

De aanwezigheid van Chris Froome ziet hij als een positieve ontwikkeling. “Chris is een fantastische renner. Zijn komst zal de Giro spectaculairder en spannender maken”, geeft Aru aan. “Maar de Giro is altijd het toneel geweest van grote kampioenen. Hij zal niet de enige zijn.”

Vincenzo Nibali: “Een evenwichtig parcours”
Ook Vincenzo Nibali heeft nog geen beslissing genomen of hij in 2018 in de Giro start, al kan de gepresenteerde route hem wel bekoren. “Het is een evenwichtig parcours”, aldus Nibali. “De moeilijkheidsgraad van de beklimmingen neemt geleidelijk toe. Ik ben bekend met de Montevergine di Mercogliano. Het is een snelle beklimming met scherpe bochten. De Campo Imperatore ken ik niet, maar het hoogteverschil is belangrijk. Het zal lastig worden wanneer we op Zoncolan, Jafferau en Cervinia aankomen. Voor mij zijn dit de belangrijkste etappes van de Giro.”

Nibali geeft aan dat hij nog geen beslissing heeft genomen over een mogelijke deelname. “Mijn seizoen staat in teken van het WK”, geeft hij aan. “Nu we de routes van de Giro en de Tour kennen, kunnen we een definitieve keuze maken.”

Aan La Gazetta dello Sport vertelt hij dat de mogelijkheid bestaat dat hij aan zowel de Giro als de Tour deelneemt. “In 2018 is de periode tussen de twee wedstrijden een week langer, dus een start in de Giro is niet onmogelijk”, geeft hij aan. “Ik ben niet verbaasd dat Froome de Giro gaat rijden. De beklimmingen zijn misschien nog wel meer geschikt voor hem dan voor mij. Chris houdt van de hitte, maar kan last hebben van de kou als het ’s morgens slecht weer is. Maar zijn aanwezigheid in de Giro heeft geen invloed op mijn keuze.”

RIDE Magazine
12 Reacties
30-11-2017 12:24
Nibali heeft wel een punt dat de Giro vaak kouder is en dat Froome daar eerder last van heeft, als het de hele dag duurt. Helaas heeft Nibali alleen geen team meer om de tegenstand vanaf de start onder druk te zetten. Zeker niet als de tegenstand de Sky-trein is.
30-11-2017 12:30
Maar met Pozzovivo als meesterknecht in de Giro kunnen ze de Sky trein voor een groot deel er af rijden. En dan Izagirre voor de Tour, al is er taal noch teken van hem vernomen sinds zijn doodsmak in de proloog van de Tour ....
30-11-2017 12:43
Oja, Pozzovivo. Die was ik vergeten. Verder blijft het mager vergeleken met zijn vroegere team van Astana. Misschien weet Ivan Basso nog een versterking voor hem.
30-11-2017 12:48
Waarom was Froome niet bij de presentatie ?
30-11-2017 13:19
@ikbenprocycling
Volgens mij vanwege dezelfde reden als dat Verstappen niet bij het Sportgala gaat zijn en Dumoulin niet bij de presentatie van de Tour de France was. Je moet ergens in het offseason je vakantie plannen.
30-11-2017 13:58
@leegloper Als Bahrain alles zou zetten op een Giro voor Nibali dan kun je met Pozzovivo, Visconti, Pelllizotti, Gorka Izagirre en Mohoric volgens mij een zeer behoorlijke ondersteuning meegeven.
30-11-2017 14:32
Ja, of juist niet. Aru baalt natuurlijk dat Froome meedoet.
30-11-2017 15:37
@hartstikkebedankt,
Dat rijtje namen klinkt toch goed, als ze allemaal meedoen in goede conditie. Toch is Pozzovivo geen Tanel Kangert die ook op het vlakke een hoog tempo kan ontwikkelen, terwijl Nibali erachter uitrust.

Van de andere kant is Sky volgens mij ook aardig verzwakt ten opzichte van afgelopen seizoen. Al hebben ze ook bijvoorbeeld De La Cruz erbij gekregen, die dus een paar dagen terug al sprak over hoe Brailsford en co bezig waren over het winnen van alle 3: http://www.wielerflits.nl/nieuws/310280/de-la-cruz-dave-brailsford-is-de-steve-jobs-van-het-wielrennen.html
30-11-2017 15:46
Hopelijk boycotten beide ploegen de GIRO.
30-11-2017 17:37
Waarom zouden ze de giro boycotten? Ga eens naar een politiek forum met die onzin...
30-11-2017 19:18
@mollemarijden
Hoezo boycotten. Het is toch een belangrijke wielerwedstrijd en daar wil je als vooraanstaande ploeg toch gewoon bij zijn, sportief en commercieel gezien?
30-11-2017 21:45
Laat die giro gewoon zitten en nog eens voluit in de tour en dan het wk. Pozzo is allemaal goed en wel maar ik durf zelfs niet googlen hoe oud de beste man ondertussen geworden is. Pelle is volgend jaar 40! Ik zou nibali toch liefst de vuelta zien rijden in voorbereiding van het wk, het is overduidelijk dat hij wedstrijdritme nodig heeft om echt in vorm te geraken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.