Sterke Vanmarcke: “Had op meer gehoopt, maar ben tevreden”
foto: Sirotti
zaterdag 24 februari 2018 om 18:16

Sterke Vanmarcke: “Had op meer gehoopt, maar ben tevreden”

Sep Vanmarcke kwam goed voor de dag op de eerste afspraak van het jaar voor klassiekerrenners. De Belg van EF Education First-Drapac zat overal goed bij en toonde zich de sterkste op de Muur van Geraardsbergen. In een flashinterview met Sporza na de wedstrijd zegt hij: “Ik had tot de laatste kilometer op meer gehoopt, maar uiteindelijk ben ik toch tevreden met een derde plek.”

Toch voelde Vanmarcke zich niet de hele wedstrijd even sterk: “In de koers had ik nooit dat goede gevoel dat ik wel deze week had en reed ik op een erg zwaar verzet terwijl ik normaal op souplesse rijd, maar toen op de Berendries de benen voor het eerst getest moeten worden, had ik geen kramp en dat gaf me vertrouwen.”

“Ik was erg verrast dat ik op de Muur van Geraardsbergen alleen overbleef, maar toen Stybar bij me kwam wist ik dat het erg moeilijk voor me ging worden om te winnen, ook met die sterke wind tegen. In de laatste kilometers was het vervolgens tactisch en moest ik aanvallen als ik nog iets wilde,” aldus Vanmarcke, die door zijn late vluchtpoging alsnog op het podium eindigde in de Omloop.

RIDE Magazine
15 Reacties
24-02-2018 18:39
Tis maar goed dat hij niet meer namens TLJ koerst, anders zou iedereen hier hem helemaal afbranden.

Iig een mooie set punten en weer een podiumplaats erbij. Nu kijken wanneer hij zijn GvA momentje heeft ;-)
24-02-2018 18:44
Zijn versnelling op de muur was toch indrukwekkend. Ik hoop dat hij dit jaar eens flink gaat oogsten. Sympathieke gast.
24-02-2018 18:47
Man met de hamer, ik denk dat iedereen dat hoopt, maar echt oogsten is zooooo lastig voor zijn type. Op de kasseien niet te volgen, maar verder alles net niet top. Echt jammer!
24-02-2018 18:56
Nee, dat is jammer. Ook tien kilometer ongenadig doortrekken in zijn eentje lijkt niet helemaal zijn forte.
24-02-2018 19:01
Hij ging inderdaad goed hard de Muur over! Hoop dat ie nog een mooie prijs pakt dit jaar. Gun ik hem wel.
24-02-2018 19:05
Jammer , zowel voor Vanmarcke als voor van Aevermaat was dat Peter Sagan
er niet was om hun in zetel naar de meet te brengen zoals al zo vaak is gebeurd .
24-02-2018 19:05
Tja achter hem reden ze wel, niet meer achter Valgren. Sep was de beste in koers. Gaat veel kracht vanuit.
24-02-2018 19:05
Sterke finale gereden. Dat pakje komt in deze setting met Vanmarcke als boegbeeld ook aardig tot zijn recht.
24-02-2018 19:15
Vanmarcke en Stybar waren echt duidelijk de besten in koers, maar met die wind was er niets te beginnen.

Derde man die ik héél erg sterk vond was Colbrelli, niet eens meer een verrassing te noemen natuurlijk.
24-02-2018 19:29
Mooi om te zien dat hij er weer van voren bij zal zijn !
24-02-2018 19:36
Vanmarcke is volgens sommigen hier altijd de beste in koers, maar wint nooit. Apart..
24-02-2018 19:48
Op sporza lees ik van Sep: "niet veel samenwerking, dat verraste mij" maar Sepke... na jouw mooie aanval op de Muur hing jij wel aan de staart en deed niks. Van Avermaet had ook veel meer verantwoordelijkheid moeten nemen . Trentin ging ook nauwelijks (enkel Naesen kan je niks verwijten) En ze steken het natuurlijk allemaal op elkaar. Slap gedoe. 196km rijden waarvan 175 in de wielen. Dan vind ik dat argument van de wind toch niet zo sterk hoor. Moet je dat eens tegen Keisse zeggen, die geeft je klap in je gezicht en dat zou gepermiteerd zijn.
25-02-2018 00:40
Prima aanvallende koers van Vanmarcke. Voor de rest zag ik veel afwachtende Belgen in de finale.
Nu maar hopen dat ie dit jaar eindelijk wat groots gaat winnen. Nee, niet de Lotto :).
25-02-2018 08:53
Achter valgren reden ze ook maar hij bleef demareren tot ze gingen twijfelen. Als sep de beste was had hijzelf een 3de keer moeten gaan. Liefst net nadat valgren ingerekend was.
25-02-2018 12:27
‘Tevreden’ vind ik zelfs niet sterk genoeg. Wie na de koers op Sporza bleef hangen (podiumceremonie, interviews in de studio), zag het wellicht ook: Vanmarcke kreeg de lach niet van z’n gezicht. Het geluk droop er echt vanaf. Het stond in schril contrast met de zure reacties van Van Avermaet en Naesen.

En dat mag natuurlijk, want hij was veruit de sterkste op de Muur en pakt een podiumplaats, maar... Het toont misschien ook wel aan dat Sep geen echte winnaar is, vrees ik.

Uiteraard voorspelt dit veel goeds voor de koersen die nog moeten komen, maar hij had hier vandaag met zijn benen gewoon moeten winnen en eigenijk zou die derde plaats eerder een ontgoocheling moeten zijn. Zoveel kansen zijn er niet en het is een renner die ook makkelijk pech heeft of stoot op iemand die sneller is aan de meet.

Ik vind Vanmarcke een zeer sympathieke kerel en gun hem absoluut een grote zege dit voorjaar, maar het ontbreekt hem naar mijn gevoel toch een beetje aan de pure winnaarsmentaliteit. De kwaliteiten als kasseispecialist heeft hij nochtans voldoende.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.