Brug WK-parcours Yorkshire weggespoeld door noodweer
Ook de Tour de France 2014 passeerde de weggespoelde brug bij Grinton - foto: Cor Vos
woensdag 31 juli 2019 om 19:29

Brug WK-parcours Yorkshire weggespoeld door noodweer

Noodweer zorgt momenteel voor flinke problemen in het Britse Yorkshire, waar over acht weken het WK wielrennen wordt gehouden. Zware regenbuien veroorzaakten overstromingen en enkele bruggen en wegen liepen al schade op. Sommige werden onbegaanbaar door de overlast.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Ook het beoogde WK-parcours ging al gebukt onder de hevige weersomstandigheden. Vlak voor de klim naar Grinton Moor, in de mannenwedstrijd gelegen na 120 kilometer koers, is een stenen brug volledig weggeslagen door modderstromen. Normaal gesproken passeerden de renners het bruggetje, maar op beelden is te zien dat dit gezien de huidige staat onmogelijk is.

Het lijkt erop dat de organisatie op zoek moet naar een alternatieve route, want over amper twee maanden wordt de horde renners hier al verwacht. De lokale bevolking heeft evenwel prioriteit, reageerde Andy Hindley, bestuursvoorzitter van het project Yorkshire 2019. “Op dit moment zijn onze gedachten bij diegenen, die zijn getroffen door de overstromingen.”

Binnenkort gaat de organisatie samenzitten met het regiobestuur over de schade aan de route.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.