Volg hier het Circuit de Wallonie 2021
donderdag 13 mei 2021 om 13:15

Volg hier het Circuit de Wallonie 2021

Het tweede deel van het Belgische wielerseizoen gaat op deze Hemelvaartsdag verder met het Circuit de Wallonie. De eendagskoers maakt onderdeel uit van de Bingoal Cycling Cup. In de vijftigste editie Circuit de Wallonie nemen vier WorldTour-teams het op tegen vijf ProTeams en zestien continentale formaties. Wie volgt Thomas Boudat op? Volg het hier op WielerFlits.

Het is vanaf Les Lacs de l’Eau d’Heure dat het terrein iets grilliger wordt, al zijn de wegen in Wallonië natuurlijk altijd een beetje ‘Spaans vlak’ met voortdurend stroken vals plat bergop. Op 77 kilometer van het einde treffen de renners in Walcourt de Côte du Pumont met stroken tot 20%, en vijf kilometer later de Rue Toffette, dat oploopt tot 14%.

Het drieluik van steile puisten wordt afgesloten met de Rue de Fraire met maximale percentages tot 8%. Even later, op 53 kilometer van de streep, wacht nog een lastig tweeluik. De Rue des Maronniers is zelfs met kasseien betegeld en de op Rue des Versailles moeten de renners percentages tot 14% verteren. Daarna gaat het razendsnel richting het lokale circuit rondom Charleroi.

Op 32 kilometer van de aankomst passeren de renners voor het eerst de aankomstlijn in Mont-sur-Marchienne, waarna er nog drie ronden van 10,8 kilometer volgen. Die bevatten een lastige helling van 600 meter aan 6,4% aan het begin van elke ronde. Ook de voorlaatste kilometer richting aankomst op de Chaussée de Thuin loopt telkens stevig op.

De koers begint om 13.30 uur en finisht tussen 17.45 uur en 18.05 uur. Het Circuit de Wallonie zal bij Sporza en de Eurosport Player te zien zijn. Vanaf 15.45 uur begint de live-uitzending op Eén, om vanaf 17.55 in volle finale over te schakelen op Canvas.

Links
Voorbeschouwing: Circuit de Wallonie 2021 (WielerFlits.be)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter Bingoal Cycling Cup)
Liveticker (Twitter #CircuitDeWallonie)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.