Sven Kramer treedt in 2022 toe tot directie Jumbo-Visma
Kramer en Groenewegen op de teampresentatie, eind 2018 - foto: Cor Vos
donderdag 20 mei 2021 om 08:30

Sven Kramer treedt in 2022 toe tot directie Jumbo-Visma

Sven Kramer treedt volgend jaar na de Olympische Winterspelen toe tot de directie van Team Oranje. Dat is de organisatie achter wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma. Dat vertelt de 35-jarige schaatser aan Bicycling. Kramer voegt zich in de directie bij Richard Plugge, Merijn Zeeman en Jac Orie.

Of viervoudig olympisch kampioen Kramer na de Winterspelen van 2022 ook stopt, weet hij nog niet. “Ik ga er nog niet te veel over zeggen. De komende tijd zal de verdere invulling nog doorgesproken moeten worden. Ik weet waar ik voor sta. Dat is dat de sportieve zaken voor honderd procent geregeld moeten zijn als je presteren wil en ik wil het managen onder de knie krijgen”, laat hij weten.

Toegevoegde waarde
“Ik denk dat ik in het directieteam van toegevoegde waarde kan zijn”, zegt Kramer. Alleen is het voor mij gevoelsmatig nog ver weg. Eerst volgend jaar nog knallen in Peking. Daarna is er een groot afscheid in het Olympisch Stadion en dan begint mijn toekomst. Ik ben niet bang voor het beruchte zwarte gat. Ik zie voldoende uitdagingen bij Team Jumbo-Visma. Ik sluit niet uit dat er daar meer sporten bijkomen.”

Als schaatser had Kramer ook een voorliefde voor wielrennen. Naast veel trainingen kwam hij in de zomermaanden, namens zijn clubteam, wel eens uit in UCI-koersen. Zo werd hij 43ste in de Ronde van Overijssel (UCI 1.2) van 2016 en finishte hij een jaar later de Midden Brabant-Poort-Omloop als 93ste.

“Ik heb natuurlijk wel nagedacht over een carrière als profrenner, maar het schaatsen ging eigenlijk zo goed en op zo’n hoog niveau dat daar de focus kwam liggen”, geeft hij aan. Sinds 2014 komt Kramer uit voor Lotto-Jumbo en later Jumbo-Visma, de schaatsploeg die gelieerd is aan de gelijknamige wielerploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.