Roglic ‘relatief tevreden’ over tijdrit: “Het gaat erom wie bovenaan staat na 21 dagen”
foto: Cor Vos
zaterdag 6 mei 2023 om 18:45

Roglic ‘relatief tevreden’ over tijdrit: “Het gaat erom wie bovenaan staat na 21 dagen”

Primoz Roglic kreeg op de eerste dag van de Giro d’Italia een behoorlijke tik van Remco Evenepoel. In de openingstijdrit verloor de Sloveen 43 seconden op de Belg, die de openingstijdrit op zijn naam schreef. “De benen voelden goed, daar ben ik blij mee”, zegt een ‘relatief tevreden’ Roglic op de site van Jumbo-Visma.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik heb zo hard mogelijk gereden en ben optimistisch na deze dag. Er zijn nog twintig etappes te gaan”, vervolgt Roglic, die als zesde eindigde in de tijdrit. “Uiteraard wil je voor je concurrenten finishen. Toch is dit een prima resultaat. Ik sta ook niet meteen drie minuten achter. Evenepoel was sneller vandaag. Het gaat er uiteindelijk om wie er bovenaan staat na 21 dagen en ik denk niet dat ik harder had kunnen gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.