Remco Evenepoel ontsnapt aan late valpartij in Giro: “Zag het naast mij gebeuren”
foto: Cor Vos
zondag 7 mei 2023 om 18:03

Remco Evenepoel ontsnapt aan late valpartij in Giro: “Zag het naast mij gebeuren”

Remco Evenepoel is ternauwernood ontsnapt aan de valpartij in de finale van de tweede etappe van de Giro d’Italia. De wereldkampioen en drager van de roze trui zat goed geplaatst toen er, ruim drie kilometer voor de meet, hard gevallen werd. “Ik zag het naast mij gebeuren”, vertelt hij na afloop in het flashinterview.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Alles ging goed vandaag. We zaten goed van voren en bleven daardoor uit de problemen, maar het was wel een vieze valpartij”, doelt de kopman van Soudal Quick-Step op de crash van onder meer Mark Cavendish, Martijn Tusveld en Daan Hoole.

“Ik zag het naast gebeuren, dus ik weet wie we kunnen aanwijzen als verantwoordelijke voor de crash, maar dat is koers. Het was nochtans geen mooie move. Gelukkig zijn we zelf veilig over de streep gekomen”, zegt Evenepoel opgelucht.

Zijn eerste dag in de roze trui beviel hem goed. Hij droeg zelfs roze schoenen op het podium. “Haha, dat was een klein present van onze sponsor voor op het podium. Ik heb ervan genoten. De roze trui dragen is heel speciaal, hier in Italië, en dat betekent echt veel voor mij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.