Kiest Roglic de aanval op eerste klimdag? “Als je de benen hebt, kun je het proberen”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 mei 2023 om 12:53

Kiest Roglic de aanval op eerste klimdag? “Als je de benen hebt, kun je het proberen”

Primoz Roglic heeft in het algemeen klassement van de Giro d’Italia een achterstand van 44 seconden op Remco Evenepoel. Wil de Sloveen in de eerste bergrit een aanval plaatsen om al wat tijd goed te maken op de wereldkampioen? “Als je de benen hebt, kun je het altijd proberen”, zei Roglic voor de start van de vierde etappe tegen onder meer Cycling Pro Net. “Maar je moet de beste zijn.”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Ondanks het tijdverlies in de openingstijdrit ten opzichte van Evenepoel, lijkt Roglic zich niet al teveel druk te maken. “Alles gaat zoals gepland. Ik moet geduldig zijn en vertrouwen hebben. Ik moet mijn best doen. Aan het einde wint de beste. Als ik mijn best doe, zal ik blij zijn.”

Verwacht Roglic dat Evenepoel het roze vandaag af zal geven door een vroege vlucht te laten rijden? “Dat is niet iets waar ik me druk over hoef te maken”, antwoordde de kopman van Jumbo-Visma. “We moeten ons focussen op onszelf, op ons taak, en de dag zo goed mogelijk doorkomen.”

Wel verwacht Roglic dat er een groot gevecht zal om in de ontsnapping van de dag te komen. “Maar hoe langer het gevecht, hoe sneller het gaat en hoe korter de rit. Dus er zitten ook positieve kanten aan”, sloot hij lachend af.

RIDE Magazine
1 Reacties
09-05-2023 13:20
Nee joh, die blijft lekker zitten, uit de wind bij ploegmaten. Het eindklassementvenijn zit 'm in de start van de Giro.
Alhoewel de rente stijgt zou ik toch investeren in energie op de langere termijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.