Giro 2023: Renners in gondel gepropt na rit naar Gran Sasso d’Italia
Ter illustratie - foto: Cor Vos
zaterdag 13 mei 2023 om 12:03

Giro 2023: Renners in gondel gepropt na rit naar Gran Sasso d’Italia

Opvallend beeld vrijdag: na afloop van de finish op de Gran Sasso d’Italia moesten heel wat renners de beklimming afdalen in de gondel. Beelden toonden dat de renners samen met het publiek in de gondel gepropt werden.

Organisatie RCS gaf drie opties om de Gran Sasso d’Italia af te dalen. Optie een was een helikopter, maar daar moesten de ploegen wel voor betalen. Optie twee was de beklimming ‘gewoon’ naar beneden te rijden met de auto of fiets, optie drie was de gondel. Door de koude temperaturen op de top van de klim wilden alle renners zo snel mogelijk naar beneden en was een afdaling op de fiets zeker geen aangename optie.

Ook de afdaling met de auto was niet al te aangenaam. Charlie Quarterman, een renner van Corratec-Selle Italia, laat het volgende weten op sociale media: “Net een twee uur en 30 minuten in de auto naar het hotel gezeten na een rit van zes uur en 40 minuten. Morgen moeten we een etappe afleggen van 207 kilometer.”

Verder valt er ook iets te zeggen over de gondel. Op beelden waren zowel renners, ploegleiders, stafleden én mensen uit het publiek te zien in de gondel. Ze werden op elkaar gepropt in de gondel om de Gran Sasso d’Italia af te dalen. Op sociale media stellen heel wat mensen dat in vraag, zeker omdat er op dit moment een aantal renners uit de Giro stappen wegens een besmetting met het coronavirus.

Leonardo Puccione, een Italiaanse auteur, geeft verder nog aan dat Tao Geoghegan Hart ook met de kabelbaan naar beneden ging. De Britse klassementsrenner deed dat omdat hij vindt dat helikopters te veel verbruiken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.