Pidcock tevreden na eerste bergrit: “Ben nu sterker in vergelijking met vorig jaar”
foto: Cor Vos
donderdag 6 juli 2023 om 09:49

Pidcock tevreden na eerste bergrit: “Ben nu sterker in vergelijking met vorig jaar”

Tom Pidcock wil dit jaar in de Tour de France zijn grenzen aftasten als ronderenner en voorlopig doet de Brit het meer dan behoorlijk. De renner van INEOS Grenadiers wist de schade in de eerste echte bergrit naar Laruns te beperken, en staat nu dertiende in de algemene rangschikking.

De 23-jarige Brit wist lang bij te blijven op de steile flanken van de Col de Marie Blanque, maar moest wel passen op het moment dat Sepp Kuss doortrok in dienst van Jonas Vingegaard. Pidcock wist echter wel de schade te beperken en kwam uiteindelijk als zeventiende over de streep in Laruns, op 1:57 van ritwinnaar Jai Hindley. In het algemeen klassement staat Pidcock dertiende, op 2:36 van de Australische klimmer van BORA-hansgrohe.

Na afloop was Pidcock meer dan tevreden met zijn optreden. “Het was de hele dag volle bak koers. Ik heb wel wat tijd verloren, maar eigenlijk ben ik heel tevreden met waar ik momenteel sta. In vergelijking met vorig jaar ben ik sterker. Het tempo op die laatste beklimming was gewoon bizar. Ik voel dat ik elke dag beter word en daar mag ik blij mee zijn”, laat hij weten op de social media-kanalen van zijn ploeg.

In de rit naar Laruns zagen we hoe Jonas Vingegaard wegreed van zijn grote concurrent Tadej Pogacar. “UAE Emirates (de ploeg van Pogacar, red.) stond de hele dag onder druk, op het moment dat de grote groep met Hindley wegreed. Dat was voor hen een ramp en ze hebben denk ik ook veel energie verspild, in een poging om de koers te controleren. Al is het duidelijk dat Vingegaard sterker was”, aldus Pidcock.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.