Opgeluchte Pogacar na halveren achterstand op Vingegaard: “Wordt groot gevecht tot laatste etappe”
Diepe buiging! - foto: Cor Vos
donderdag 6 juli 2023 om 17:55

Opgeluchte Pogacar na halveren achterstand op Vingegaard: “Wordt groot gevecht tot laatste etappe”

Tadej Pogacar is de man in bonus na de zesde etappe van de Tour de France. De Sloveen kon mee met de aanval van Jonas Vingegaard op de flanken van de Tourmalet en kon vervolgens op de slotklim van de Deen wegrijden. Met als gevolg dat het gat tussen de twee kemphanen is geslonken tot 25 seconden.

Het stemde Pogacar duidelijk tevreden. “Het was mijn doel om te winnen en wat tijd terug te pakken vandaag. Natuurlijk was ik wat bezorgd na de demonstratie van Jonas gisteren. Toen ze op de Tourmalet zo tekeer gingen dacht ik wel: shit, het gaat precies zoals gisteren zijn. Dan hadden we onze tassen wel kunnen pakken”, stelt hij in het flashinterview.

“Gelukkig had ik goede benen vandaag en kon ik vrij eenvoudig volgen. Toen heb ik het juiste moment afgewacht om aan te vallen. Ik ben heel opgelucht dat het lukte. Dit is mijn tiende etappeoverwinning in de Tour. Ik kom eraan, Mark”, grapte de tweevoudig Tourwinnaar. “Ik wil de ritzege graag opdragen aan mijn vriendin (Urska Zigart, red.). Ze was alweer thuis na haar valpartij in de Giro gisteren en ze heeft me de kracht gegeven om dit te kunnen doen.”

Pogi bewees in de etappe dat hij na de mokerslag van gisteren nog lang niet mag worden afgeschreven. “Het wordt nog een groot gevecht tot de laatste etappe.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.