zaterdag 8 juli 2023 om 17:40

Dylan Groenewegen verrast zichzelf in Limoges: “Maar er waren gewoon drie beter”

Video Dylan Groenewegen komt steeds dichterbij een overwinning. Nadat hij vrijdag vijfde werd, eindigde hij nu op de vierde plaats, in een lastige rit naar Limoges. “Het was een pittige aankomst”, zei de Nederlander na afloop tegen WielerFlits.

“We wisten dat het vandaag goed kon vallen, maar ook niet goed kon vallen”, aldus de sprinter van Jayco AlUla. “Er waren gewoon drie sterker, dan kun je tevreden zijn. Ik sta er wel een beetje van te kijken dat ik er nog zat, maar er waren gewoon drie beter. Klaar.”

Vooraf was het de vraag of de rit naar Limoges een sprint zou worden, vanwege het heuvelachtige parcours. “Die klimmetjes overleefde ik echt wel goed. Op de finishstraat kwam ik eigenlijk goed uit de slipstream bij Philipsen, maar ja, wat ik al zei: er waren echt drie beter, daar moet je dan genoegen mee nemen.”

Groenewegen ziet nog ‘drie, misschien vier’ kansen op dagsucces deze Tour. “Het klimmen gaat redelijk goed”, aldus de 30-jarige sprinter, die niet had meegekregen dat Mark Cavendish ten val is gekomen de ronde heeft verlaten. “Dat is spijtig voor hem. Hij was in goede doen. Dat je dan uitvalt door een valpartij is voor iedereen zuur, maar voor hem natuurlijk extra.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.