Tour 2023: Alpecin-Deceuninck pakt meeste prijzengeld in eerste week
foto: Cor Vos
maandag 10 juli 2023 om 15:00

Tour 2023: Alpecin-Deceuninck pakt meeste prijzengeld in eerste week

De eerste week van de Tour de France zit erop. Sportief zijn de verhoudingen al aardig duidelijk geworden, maar we kunnen ook alvast een eerste financiële balans opmaken. Welke ploeg harkte het meeste prijzengeld binnen? Uit de informatie van de Tourorganisatie blijkt dat dat Alpecin-Deceuninck is. Het Belgische WorldTeam topt een lijstje dat wordt afgesloten door Soudal Quick-Step.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In totaal verdiende Alpecin-Deceuninck 48.200,- euro. Dat is natuurlijk vooral te danken aan de drie ritzeges van Jasper Philipsen, die ook al een tijdje het groen draagt. Bovendien sprintte de Vlam van Ham al verschillende keren mee bij tussensprints, waar niet alleen punten, maar ook geld te rapen valt.

UAE Emirates en Jumbo-Visma, de ploegen van topfavorieten Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, blijven nog enigszins in de buurt van Alpecin-Deceuninck. Achter deze drie teams valt een groter gat naar de nummer vier, Lidl-Trek. Cofidis, dat in het openingsweekend natuurlijk succesvol was met Victor Lafay, sluit de top-vijf af.

Helemaal onderaan zien we Team dsm-firmenich en Soudal Quick-Step. Zij hebben na negen dagen koers respectievelijk 3.620,- euro en 3.600,- euro verdiend.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.