Fabio Jakobsen over vertrek bij Soudal Quick-Step: “Ik wil sprinten in de Tour”
foto: Cor Vos
maandag 10 juli 2023 om 07:52

Fabio Jakobsen over vertrek bij Soudal Quick-Step: “Ik wil sprinten in de Tour”

Het was al bekend dat Fabio Jakobsen na dit seizoen Soudal Quick-Step verlaat, maar zelf bevestigde de Nederlander dit nog niet. Tot gisteren, in de Avondetappe. Daar vertelde de sprinter ook waarom hij in 2024 andere oorden opzoekt.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Jakobsen sprak tijdens de Ronde van Frankrijk nog met Patrick Lefevere, de ploegbaas van Soudal Quick-Step. “We zeiden dat we ervoor zouden gaan deze Tour, we willen succes”, aldus de Europees kampioen, die bezig is aan zijn zesde seizoen bij Soudal Quick-Step. “Aan het einde van het gesprek heb ik een knuffel van hem gekregen. Maar helaas kan ik niet blijven. Ik moet een andere plek opzoeken, een andere ploeg. Dat loopt, en het ziet er goed uit.”

Team dsm-firmenich
Eind juni meldde WielerFlits al dat Jakobsen op het punt stond een contract te tekenen bij Team dsm-firmenich. Transfers mogen pas op 1 augustus bekendgemaakt worden, dus hierover kon de 26-jarige renner niet al teveel kwijt in de Avondetappe. “Het zou kunnen”, zei hij met een lach. “Maar dat is iets voor na de Tour, ik wil hier eerst met mijn tweede familie presteren.”

Bij Soudal Quick-Step willen ze de komende jaren vooral inzetten op wereldkampioen Remco Evenepoel. “En Tim Merlier ligt voor drie jaar vast”, voegt Jakobsen daaraan toe. “Als ik twee jaar zou blijven, zou ik samen met hem, een andere topsprinter, een programma moeten delen. En met Remco. Ik wil graag naar de Tour, ik wil sprinten. Dat gaat bij Soudal Quick-Step denk ik niet lukken de komende jaren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.