WK 2023: Groot-Brittanië met kopman Wright, tijdrit voor Thomas en 19-jarige Tarling
Wright is een van de sterke renners - foto: Cor Vos
vrijdag 28 juli 2023 om 19:11

WK 2023: Groot-Brittanië met kopman Wright, tijdrit voor Thomas en 19-jarige Tarling

Groot-Brittanië heeft zijn selectie aangekondigd voor het WK wielrennen in Glasgow (6-12 augustus). Ze rekenen onder meer op nationaal kampioen Fred Wright, Ben Turner en Samuel Watson. In de tijdrit moeten Geraint Thomas en de nog zeer jonge Joshua Tarling voor succes zorgen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Naast Wright, Turner en Watson komen ook Ben Swift, Connor Swift, Luke Rowe, Jake Stewart en Owain Doull in actie in Schotland. Voor Groot-Brittanië is het al even geleden dat ze succes hadden op het WK wielrennen voor elite mannen. De laatste medaille dateert van 2016, toen Mark Cavendish zilver won in Doha. Vijf jaar eerder werd diezelfde Cavendish wereldkampioen in Kopenhagen.

In de selectie voor de tijdrit vinden we een opvallende naam terug; Tarling. De coureur van INEOS Grenadiers is nog maar 19 jaar en zou met andere woorden ook nog een aantal jaar kunnen meedoen bij de beloften, maar doet dat dus niet. Tarling werd een tijdje geleden verrassend nationaal kampioen tijdrijden tussen de elite mannen en wil nu ook op het WK in die categorie uitkomen. Samen met Thomas zal hij zijn land representeren.

Selectie Groot-Brittanië voor WK wielrennen in Glasgow (6-12 augustus)
Elite mannen (wegrit)
flag-gb Fred Wright
flag-gb Ben Swift
flag-gb Ben Turner
flag-gb Samuel Watson
flag-gb Connor Swift
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Jake Stewart
flag-gb Owain Doull

Elite mannen (tijdrit)
flag-gb Geraint Thomas
flag-gb Joshua Tarling

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.