Primoz Roglic: “Het winnen van de Giro was een van de meest emotionele dagen uit mijn carrière”
foto: Cor Vos
zaterdag 14 oktober 2023 om 12:43

Primoz Roglic: “Het winnen van de Giro was een van de meest emotionele dagen uit mijn carrière”

Primoz Roglic was vrijdagavond te gast bij de presentatie van het parcours van de Giro 2024. De Sloveen gaf zijn mening over het parcours, maar blikte natuurlijk ook terug op zijn eindoverwinning in 2023. “Het was ongelooflijk.”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Roglic kreeg een video te zien met de hoogtepunten van de Giro. “Dat bracht veel mooie herinneringen terug. Het is leuk om mooie dingen te herinneren. Het winnen van de Giro was een van de meest emotionele dagen uit mijn carrière. Het was ongelooflijk. Het is leuk om het allemaal opnieuw te beleven en er deel van uit te maken.”

“Het zal volgend jaar een beetje een ander Giro-parcours zijn. Er zijn lastige aankomsten en veel tijdritten. Hoe lang de etappes zijn maakt niet uit, de Giro is altijd een zware grote ronde. Hoe meer je naar het einde gaat, hoe doorslaggevender de etappes zullen zijn”, vertelde Roglic aan CyclingNews. “De etappe met de Monte Grappa (rit 20, red.) zal de laatste mogelijkheid zijn om nog iets te proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.