AG Insurance-Soudal Quick-Step geeft kans aan renster uit Mauritius
foto: Cor Vos
zaterdag 9 december 2023 om 10:02

AG Insurance-Soudal Quick-Step geeft kans aan renster uit Mauritius

Mauritus, een zelfstandige republiek en eiland in de Indische Oceaan, heeft vanaf 2024 een wielrenster in de Women’s World Tour. De 27-jarige Kim Le Court heeft namelijk een contract getekend bij AG Insurance – Soudal Quick-Step.

“Ik ben opgetogen en vereerd om deel uit te maken van AG Insurance Soudal Quick-Step voor het seizoen 2024”, zegt Le Court in een persbericht van haar nieuwe ploeg. “Koersen in nieuwe kleuren van dit team op WorldTour-niveau vervult een levenslange droom van mij. Afkomstig van het kleine eiland Mauritius, is het geweldig om nu de kans te hebben om meer Afrikanen te inspireren en te motiveren om hun dromen na te streven. Ik kijk ernaar uit om mijn vaardigheden te verbeteren en samen met het team podiumplaatsen te veroveren.”

Natascha den Ouden, teammanager bij AG Insurance – Soudal Quick-Step, ziet in Le Court een renster die ‘overal inzetbaar’ is.  “Aangezien ze het WK in Glasgow reed zonder specifieke wegvoorbereiding, maakte ze daar voor ons een zeer goede indruk. Kim is een gravel- en MTB-specialiste die haar laatste grote wegwedstrijd zes jaar geleden reed. Haar vastberadenheid past perfect binnen ons jonge project.”

Prestaties
In 2015 en 2016 reed Le Court al even voor twee UCI-teams, namelijk het Britse Matrix Fitness en het Spaanse Bizkaia-Durango. Ze wist voor die teams geen grote resultaten te behalen op Europese bodem. Afgelopen jaar wist ze in de wegrit van het WK in Glasgow wel als 64ste te eindigen. Eerder in 2023 werd ze derde op het Afrikaans kampioenschap op de weg.

Bij haar nieuwe ploeg zal ze voornamelijk de rol van knecht op zich nemen, valt te lezen in het persbericht. Daarnaast krijgt ze de kans om haar mogelijkheden op de weg te verkennen en haar grenzen verleggen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.