Slotrit Giro d’Italia voert opnieuw langs Colosseum en andere trekpleisters in Rome
Vorig jaar won Cavendish voor het Colosseum - foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2024 om 10:48

Slotrit Giro d’Italia voert opnieuw langs Colosseum en andere trekpleisters in Rome

Het was al bekend dat de komende Giro d’Italia in Rome zou eindigen, maar nu zijn ook de details van de slotrit onthuld. De laatste etappe van de drieweekse ronde finisht nabij het Colosseum. Onderweg passeren de renners ook langs tal van andere trekpleisters van de Italiaanse hoofdstad.

De 107e editie van de Giro d’Italia duurt van 4 tot en met 26 mei. De slotrit, die start en finisht in Rome, bestaat uit twee delen. Na het vertrek in EUR, een wijk in het zuiden van Rome, zet het peloton eerst koers richting de kust bij Ostia. Daarna rijden de coureurs terug naar het centrum van de Italiaanse hoofdstad. Hier wacht een stadscircuit van 9,5 kilometer, dat vijf keer afgelegd moet worden.
Tijdens deze lokale omloop, komen de renners verschillende toeristische trekpleisters tegen. Zo rijden ze langs Thermen van Caracalla, het Piazza Venezia en het Circus Maximus en dus het Colosseum. Nabij dit beroemde amfitheater, op de Via di San Gregorio, ligt na 125 kilometer de finish. Vorig jaar sprintte Mark Cavendish hier naar de zege.
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.