Jonas Vingegaard na twaalf dagen ontslagen uit ziekenhuis
foto: Visma | Lease a Bike
dinsdag 16 april 2024 om 14:07

Jonas Vingegaard na twaalf dagen ontslagen uit ziekenhuis

Jonas Vingegaard ligt niet meer in het Txagorritxu Ziekenhuis in de Baskische hoofdstad Vitoria-Gasteiz. De tweevoudig Tourwinnaar is dinsdagochtend ontslagen uit het ziekenhuis, zo meldt zijn ploeg Visma | Lease a Bike op sociale media.

“Hallo allemaal. Het is tijd om het het ziekenhuis te verlaten”, laat Vingegaard weten. “Ik wil de medische staf van het ziekenhuis bedanken voor de enorm goede zorg. En ik wil ook iedereen bedanken voor de morele steun. Ik heb ontzettend veel berichten, cadeaus en tekeningen ontvangen. Het is echt hartverwarmend! Het is nu tijd om weer volledig te herstellen. Duimpje omhoog!”

Vingegaard was iets minder dan twee weken geleden een van de voornaamste slachtoffers van de massale valpartij in de vierde rit van de Ronde van het Baskenland, op 4 april. Hij werd na de crash afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij onderzoek aldaar bleek dat de tweevoudig Tourwinnaar zijn sleutelbeen en meerdere ribben gebroken heeft.

Later stelde men ook nog een longkneuzing en een klaplong vast bij de tweevoudig Tourwinnaar. Die laatste blessure had prioriteit en dus werd hij daar als eerste aan geopereerd. Op 9 april werd de kopman van Visma | Lease a Bike ook succesvol geopereerd aan zijn sleutelbeen.

Toewerken naar de Tour?
Vingegaard kan nu wellicht, in zijn vertrouwde omgeving, verder herstellen en toewerken naar zijn rentree. Het is nog onduidelijk hoelang zijn revalidatie precies zal duren, en of hij op tijd fit raakt voor de Tour de France. De start van de ronde is op 29 juni, in het Italiaanse Firenze. De Deen hoopt dit seizoen, na overwinningen in 2023 en 2022, voor een derde opeenvolgende keer de Ronde van Frankrijk te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.