Demi Vollering zet puntjes op de i in slotrit Vuelta Femenina: “Goed begin van deze periode”
foto: Cor Vos
zondag 5 mei 2024 om 14:09

Demi Vollering zet puntjes op de i in slotrit Vuelta Femenina: “Goed begin van deze periode”

Demi Vollering heeft de eindzege in de Vuelta Femenina binnen. In de slotrit zette ze de puntjes op de i door haar tweede dagzege te boeken. “Het is heel mooi, de ploeg deed de hele dag heel goed werk”, zei ze in het flashinterview na afloop.

“Ik was wat nerveus, want de slotklim was niet superlastig”, doelde Vollering op de Puerto de Cotos (11 kilometer aan 5,5%). “Het was niet supersteil en er stond weer tegenwind. Op een gegeven moment draaiden we wat, waardoor we de wind in de rug kregen. Daar moest ik aanvallen en een gat slaan, zodat de rest ook de wind op kop had in de achtervolging. Ik kon wegrijden en uit hun handen blijven. Het is mooi om het zo af te sluiten. We reden een goede ronde hier, met enkele podiumplaatsen en twee ritzeges. We mogen heel trots zijn op onszelf.”

“Andere ploegen gingen al vroeg controleren en haalden de kopgroep vrij snel terug”, keek Vollering terug op de aanloopfase naar de slotklim. “Op de laatste klim lag het tempo de hele tijd al hoog. Dat was zwaar, maar we hebben het goed overleefd.”

Wat betekent deze zege in de Vuelta voor de rest van het seizoen van Vollering? “Dit is een goed begin van deze periode. Ik hoop dat ik nog mooie rittenkoersen kan rijden. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.