Olav Kooij kijkt uit naar eerste sprintkans, ondanks gevoelige knie: “Voelt wat stijf aan”
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2024 om 13:10

Olav Kooij kijkt uit naar eerste sprintkans, ondanks gevoelige knie: “Voelt wat stijf aan”

Olav Kooij kwam zondag ten val in de tweede rit van de Giro d’Italia, een dag voor de eerste sprintersrit van de ronde. De snelle man van Visma | Lease a Bike liep geen breuken op en ook zijn schaafwonden vallen mee, maar hij heeft nog wel een stijve knie. Dat vertelde hij voor de start van de derde etappe.

“Het is nooit lekker om te vallen natuurlijk”, begon Kooij voor de camera van VTM Nieuws. “De schaafwonden vallen mee, maar ik heb wel een tik gehad om mijn knie. Die voelt wel wat stijf aan. Maar op de fiets gaan we pas echt merken hoe het voelt. Ik ben toch wel opgestaan met wat pijn aan mijn knie. Zoals ik al zei, vallen de schaafwonden mee en heb ik niks gebroken, maar je knie gebruik je toch wel op de fiets. Dat is nooit lekker.”

Het is nog afwachten of Visma | Lease a Bike mee gaat controleren om de rit te laten eindigen in een massasprint. “We hebben het wat opengelaten, afhankelijk van hoe ik me voel vandaag. Aan de hand daarvan zullen we een definitieve call maken.”

Kooij maakt deze Giro zijn debuut in een grote ronde en krijgt vandaag dus zijn eerste kans op dagsucces. “Ik heb hier wel naar uitgekeken. Zeker omdat de eerste twee dagen niet voor de sprinters waren, de komende drie dagen zijn dat wel. Ik denk dat we een goede kans hebben. We hebben een sterke trein en tot voor de val voelde ik mezelf ook zeker goed. Hopelijk is dat nog steeds het geval. Of ik ook voor de paarse trui ga? Ik focus me vandaag vooral op de ritzege. Met goede dagresultaten kom je vanzelf in dat klassement naar voren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.