Maagklachten houden Vollering niet van Baskische dubbelslag: “Ik had wel goede benen”
Demi Vollering op weg naar een dubbelslag - foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2024 om 14:19

Maagklachten houden Vollering niet van Baskische dubbelslag: “Ik had wel goede benen”

Er bleek in de slotetappe van de Ronde van het Baskenland voor vrouwen geen kruid gewassen tegen Demi Vollering. De kopvrouw van SD Worx-Protime sloeg een dubbelslag in de slotrit rondom San Sebastián door alleen weg te rijden op de beklimming van de Mendizorrotz. Een knappe prestatie, al helemaal omdat ze niet topfit is.

“Ik ben heel blij met deze zege. Het was een zware dag, want ik had wat maagklachten vandaag”, vertelde de winnares na afloop in het flashinterview. “Maar we hadden een plan om aan te vallen op de laatste klim en dan vooruit te blijven. Als dat niet lukte, had ik andere ploegmaats – zoals Marlen Reusser – in de groep achter mij. Dan konden we het tactisch spelen, maar ik kon gelukkig vooruit blijven. Ik ben heel blij, want het voelt goed om zo’n lange solo te rijden.”

Vollering moest na haar aanval op de pittige Mendizorrotz-klim (3,4 km aan 8,4%) namelijk nog bijna dertig kilometer in haar eentje zien af te leggen. Dit bleek echter geen probleem en zo sloeg de Nederlands kampioene een dubbelslag. “Ik vind dit echt een leuke wedstrijd en presteer hier ook altijd goed. Ik ben blij om hier weer een rit te winnen en ook het klassement.”

Opvallende zegereeks 
“We winnen nu al drie jaar op rij elke etappe in deze wedstrijd. Dat is ongelooflijk. Drie keer schrijven we historie. Daar mogen we heel trots op zijn. Je denkt niet dat het mogelijk is, maar dat we het weer doen is ongelooflijk. Het zegt dat we een sterk team zijn en dat we dit soort wedstrijden leuk vinden, waarin we actief kunnen koersen”, aldus Vollering.

In het voorjaar was het telkens net niet voor Vollering, maar ze zit inmiddels weer in de winnende flow. Al ging het deze week dus niet van een leien dakje. “Ik herstelde heel snel van de Vuelta, maar de laatste dagen had ik wat maagklachten. Ik kon niet zo goed eten, ook in de koers was het vandaag lastig. Het was ook heel warm de afgelopen dagen en vandaag opeens koud. Dat is ook lastig voor het lichaam. Maar de benen waren goed en daar ben ik blij mee.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.