Kona lijkt gered van financiële malaise, oprichters kopen fietsmerk terug
foto: Richard Masoner
dinsdag 21 mei 2024 om 12:22

Kona lijkt gered van financiële malaise, oprichters kopen fietsmerk terug

Materiaalzone Afgelopen maand werd rond het Amerikaanse wielerfestival Sea Otter Classic duidelijk dat fietsenmerk Kona in zwaar weer verkeert, toen bleek dat de eigenaren het merk van de hand wilden doen. Nu lijkt het bedrijf weer in rustiger vaarwater te komen, nadat de originele oprichters het fietsenmerk hebben teruggekocht.

Tijdens het wielerfestival stal Kona de show door hun beursstand op te bouwen, maar deze nog voor de start van de show gelijk weer af te breken. Kort daarop kondigde Kent Outdoors, op dat moment eigenaar van het fietsenmerk, aan dat ze het merk van de hand wilden doen.

In een brief schrijven oprichters Jake Heilbron en Dan Gerhard dat ze op meer hadden gehoopt toen Kent Outdoors het fietsenmerk drie jaar geleden van ze kocht. “We geloofden dat de nieuwe eigenaren onze visie zouden blijven uitdragen, fantastische fietsen zouden blijven bouwen, goede mensen in dienst zouden nemen en zouden blijven leveren op de belofte van kwaliteit, plezier en een beetje vreemdheid wat Kona zo lang definieerde. Uiteindelijk pakte dat behoorlijk anders uit, dus daarom kopen we Kona nu terug.”

Heilbron en Gerhard erkennen echter ook dat het voorbije anderhalf jaar zwaar zijn geweest voor de wielerindustrie. “Toen we een stap terug deden van het bedrijf drie jaar geleden, dachten we dat de volgende versie van Kona zou kunnen groeien en bloeien met tijd. De recente geschiedenis heeft ons ongelijk bewezen, en iedereen in de wielerwereld weet hoe lastig de voorbije 18 maanden zijn geweest.”

“Dus, luidt de bel en kondig het derde hoofdstuk van Kona aan. Een beetje ouder en we hopen een beetje wijzer. Een beetje gekneusd en gehavend, maar nog altijd vol energie en klaar om aan te pakken wat het volgende in ons verhaal wordt”, stellen ze in de brief, die in handen is van Bicycle Retailer and Industry News.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.