Liechtenstein is voor fietsers een veelzijdig vorstendom

Liechtenstein is voor fietsers een veelzijdig vorstendom

Liechtenstein beschikt over een bescheiden aantal vierkante meters, maar wie de fiets pakt om het vorstendom te verkennen zal verrast zijn door de veelzijdigheid. Naast mooie onverharde routes door dit prachtige Alpenland is er ook genoeg keuze uit bourgondische routes en plekken.


Meer informatie over Liechtenstein vind je hier op de site van Liechtenstein Marketing


Fietsen in Liechtenstein: Dit zijn de mooiste gravel- en mountainbikeroutes

Grofweg kun je Liechtenstein indelen in twee stukken: het Rijndal in het westen en het bergland in het oosten. WielerFlits zet de mooiste routes door dit prachtige Alpenland op een rijtje, plus een paar toplocaties voor wanneer je even moet bijkomen van al die grootse tochten.


Stefan Küng is een Liechtensteiner: “Triesenberg heeft schitterend uitzicht over het Rijndal”

‘Volbloed’ Liechtensteinse profwielrenners zijn er niet, maar het land heeft een geheim wapen: Stefan Küng. De hardrijder kwam in het verleden enkele malen uit voor het prinsdom en komt er nog geregeld. Samen met Küng ontdekken we Liechtenstein.

“Vaak verblijf ik in Triesenberg, wat ik sowieso een van de mooiste plekken van Liechtenstein vind vanwege het uitzicht over het Rijndal. Vandaar gaan we dan op pad. In de winter doen we veel aan toerskiën en verder fietsen we natuurlijk veel.”


Groots genieten in en rond het Rijndal als je fietst door Liechtenstein

Liechtenstein ligt ingeklemd tussen Zwitserland en Oostenrijk en je zou wel gek zijn om daar niet van te profiteren: drie schitterende landen op een zakdoek, wat wil je nog meer? We maakten al een overzicht van de mooiste onverharde routes door dit prachtige Alpenland, deze keer maken we de introductie compleet met een uitgelezen selectie van de meest bourgondische routes en plekken.


Ervaar de E-bike op de wegen van Liechtenstein


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Zwitserland Toerisme

Om te reageren moet je ingelogd zijn.