Met het oog op de Tour? Van Aert vergezelt Vingegaard op hoogtestage in Tignes
foto: Cor Vos
donderdag 30 mei 2024 om 09:35

Met het oog op de Tour? Van Aert vergezelt Vingegaard op hoogtestage in Tignes

Staat Wout van Aert over een maand aan de start van de Tour de France? Visma | Lease a Bike wilde na zijn rentree in de Tour of Norway nog niet op de zaken vooruit lopen, maar de ploeg doet er volgens Het Laatste Nieuws alles aan om de Belg klaar te stomen voor de Ronde van Frankrijk. Van Aert vertrekt zondag in ieder naar Tignes voor een hoogtestage.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De 29-jarige Belg slaapt deze week thuis nog in een hoogtetent, maar zal zondag dus afreizen naar het Franse Tignes voor een hoogtestage van drie weken. Dat heeft Visma | Lease a Bike laten weten aan HLN. Volgens de krant rijdt Van Aert dit jaar wel degelijk de Tour de France (29 juni-21 juli), mits hij op hoogte zijn geplande schema volledig kan afwerken.

Van Aert zou voor de Tour normaal nog meedoen aan het BK tijdrijden in Binche (20/6) en het BK op de weg in Zottegem (23/6). Aangezien hij pas op 3 juni aan zijn hoogtestage begint, is het nog de vraag of hij zijn Belgische tijdrittitel zal verdedigen.

Jonas Vingegaard
Een renner van Visma | Lease a Bike die momenteel al aan het trainen is in de omgeving van Tignes, is Jonas Vingegaard. De tweevoudig Tourwinnaar werkt er momenteel verder aan zijn (basis)conditie. Dat meldt het Deense medium BT na een gesprek met zijn trainer, Tim Heemskerk.

Vingegaard werkt in Tignes verder aan zijn conditie – foto: Sander Kleikers/ Visma | Lease a Bike

De ronderenner fietst na zijn ernstige valpartij in de Ronde van het Baskenland voor het eerst weer op hoogte en hoopt na het Critérium du Dauphiné aan te kunnen sluiten bij het trainingskamp van de Tour de France-selectie. Of de Deen zijn Tourtitel over een maand gaat kunnen verdedigen, kan zijn trainer nog niet zeggen. “We hebben nog geen keuze gemaakt. Het belangrijkste voor Jonas is vandaag en morgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.