Tour 2024: Pogacar kent zeven superknechten op jacht naar historische dubbel
Foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2024 om 10:33

Tour 2024: Pogacar kent zeven superknechten op jacht naar historische dubbel

Tadej Pogacar weet welk zevental hem tijdens de Tour de France zal ondersteunen. De UAE Emirates-ploeg heeft haar bijzonder sterke achttal onthuld, met daarin geen verrassingen.

Na de Ronde van Zwitserland was al duidelijk dat Pogacar ten minste over twee superknechten zou beschikken: Adam Yates (winnaar) en Joao Almeida (tweede) reden de tegenstand daar immers op een hoopje. Die derde superknecht, Juan Ayuso, moest dan weer na een val uit de Dauphiné stappen, maar geraakt fit. Marc Soler en Pavel Sivakov deden het ook prima in de Franse ronde.

Nils Politt wordt in de selectie gehaald als specialist van de vlakte, een gids in de etappes met minder hoogtemeters en als eerste controleur van de ploeg. Ook Tim Wellens kan op dat terrein natuurlijk worden uitgespeeld, al kan de naar Monaco uitgeweken Limburger ook een bergje over. Op het BK tijdrijden gaf hij donderdag al blijk van zijn supervorm.

“Een goede groep”
“Het is alweer mijn vijfde Tour en ik ben heel enthousiast”, zegt Pogacar in het persbericht. We hebben het hele jaar hard gewerkt om ons voor te bereiden als ploeg. Het is ook leuk dat de start in Italië ligt. Daar heb ik recent goede herinneringen gemaakt in de Giro. Daarna is de voorbereiding ideaal geweest. Ik heb wat rust genomen na de Giro en de voorbije weken ging de focus volledig op de Tour.”

“Op hoogtestage (in Isola 2000, red.) hebben we als groep veel tijd samen kunnen spenderen. We hebben goed getraind en veel uren op de fiets gemaakt. We zijn met een goede groep en ik kan niet wachten om te vechten voor de overwinning en de mensen spektakel te bieden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.