Tour 2024: Medisch bulletin en juryrapport
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2024 om 06:00

Tour 2024: Medisch bulletin en juryrapport

Overzicht Dagelijks publiceert de organisatie van de Tour de France na de etappe belangrijke informatie over blessures van renners en uitgedeelde straffen door de wedstrijdjury. Dat doet zij in het medisch bulletin en in het juryrapport. In dit overzicht bundelt WielerFlits alle medische updates uit de koers en de uitgedeelde straffen.

Zondag 21 juli – Etappe 21

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 148 fietsen (waarvan 7 met röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Zaterdag 20 juli – Etappe 20

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-es Enric Mas (Movistar) – Afval weggooien buiten de aangegeven plaats. 500 Zwitserse Frank boete en aftrek van 25 punten in de UCI-ranking.

flag-gb Adam Yates (UAE Emirates) – Afval weggooien buiten de aangegeven plaats. 500 Zwitserse Frank boete en aftrek van 25 punten in de UCI-ranking.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 33 fietsen (waarvan 10 met röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Vrijdag 19 juli – Etappe 19

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-co Egan Bernal (INEOS Grenadiers) – Ontbreken van rugnummer bij het passeren van de finish. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-au Zakkari Dempster (ploegleider INEOS Grenadiers) – Ontbreken van rugnummer van een van de renners bij het passeren van de finish. 200 Zwitserse Frank boete.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 48 fietsen (waarvan 9 met röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 20 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 10 en gesloten zijn op 10 kilometer voor de finish.

Donderdag 18 juli – Etappe 18

Medisch bulletin
flag-no Tobias Halland Johannessen (Uno-X Mobility) – Schaafwonden aan de linkerkant van het lichaam.

Juryrapport
flag-de Rolf Aldag (ploegleider Red Bull-BORA-hansgrohe) – Afval weggooien buiten de aangegeven plaats. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-nl Bart Lemmen (Visma | Lease a Bike) – Ongepast gedrag (in het bijzonder urineren in het openbaar tijdens de race), 200 Zwitserse Frank boete.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 27 fietsen (waarvan 10 met röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 19 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 10 en gesloten zijn op 10 kilometer voor de finish.

Woensdag 17 juli – Etappe 17

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 26 fietsen (waarvan 8 met röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 18 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 15 en gesloten zijn op 10 kilometer voor de finish.

Dinsdag 16 juli – Etappe 16

Medisch bulletin
flag-au Luke Durbridge (Jayco AlUla)  – Kneuzingen aan linkerbil.

flag-er Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) – Kneuzingen aan rechterknie en schouder.

flag:nl] Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) – Letsel aan linkerpols.

Juryrapport
flag-no Johannes Kulset (Uno-X Mobility) – Profiteren van de slipstream van een voertuig. 200 Zwitserse Frank boete, 15 punten aftrek in de UCI-ranking, 10 punten aftrek in het puntenklassement en 30 seconden penalty in algemeen klassement.

flag-nl Frans Maassen (Visma | Lease a Bike) – Profiteren van de slipstream van een voertuig. 500 Zwitserse Frank boete.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 32 fietsen (waarvan 10 met röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 17zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 10 en gesloten zijn op 12 kilometer voor de finish (op 500 meter van de top van de Col du Noyer).

Zondag 14 juli – Etappe 15

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-er Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) – Deviatie van de gekozen lijn die een andere renner hindert tijdens de tussensprint. Declassering naar de derde plaats. Boete van 500 Zwitserse Frank en aftrek van 5 punten in het puntenklassement.

flag-ca Steve Bauer (ploegleider Israel-Premier Tech) – Niet respecteren van het artikel 2.3.025 door een ploegmedewerker bij de bevoorrading. Boete van 200 Zwitserse Frank.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 10 fietsen (allemaal met röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 16 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 15 en gesloten zijn op 10 kilometer voor de finish.

Zaterdag 13 juli – Etappe 14

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 30 fietsen (waarvan 9 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 15 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 6 en gesloten zijn op 10 kilometer voor de finish.

Vrijdag 12 juli – Etappe 13

Medisch bulletin
flag-nl Cees Bol (Astana Qazaqstan) – Kneuzingen.

flag-fr Matteo Vercher (TotalEnergies) – Kneuzingen.

flag-fr Axel Zingle (Cofidis) – Kneuzingen.

flag-fr Kévin Vauquelin (Arkéa B&B-Hotels) – Kneuzingen.

flag-be Amaury Capiot (Arkéa B&B-Hotels) – Kneuzingen. Geraakt aan de bekken.

Juryrapport
flag-be Maxim Van Gils (Lotto Dstny) – Onbehoorlijk gedrag, schouderklopje dat andere renner in gevaar brengt. 1500 Zwitserse Frank boete, 60 punten aftrek in UCI-ranking.

flag-nl Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) – Bevoorrading buiten de voorgeschreven zone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 punten aftrek in UCI-ranking.

flag-au Luke Durbridge (Jayco AlUla) – Bevoorrading buiten de voorgeschreven zone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 punten aftrek in UCI-ranking.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 15 fietsen (waarvan 10 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 14 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 31 en gesloten zijn op 7 kilometer voor de finish.

Donderdag 11 juli – Etappe 12

Medisch bulletin
flag-be Jonas Rickaert (Alpecin-Deceuninck) – Wond aan de hand en kneuzing aan de linkerelleboog.

flag-ch Silvan Dillier (Alpecin-Deceuninck) – Kneuzingen.

flag-nl Nils Eekhoff (dsm-firmenich PostNL) – Kneuzing aan de linkerelleboog en linkerknie.

flag-us Neilson Powless (EF Education-EasyPost) – Kneuzingen aan de linkerpols.

flag-us Sean Quinn (EF Education-EasyPost) – Kneuzingen en schaafwonden. Wonden aan de kin, rechter- en linkerhand, rechterelleboog en rechterknie.

flag-be Brent Van Moer (Lotto Dstny) – Kneuzingen aan de rechterbil.

flag-kz Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan) – Letsel en schaafwonden aan de rechterschouder en rechterelleboog.

flag-au Jarrad Drizners (Lotto Dstny) – Letsel aan de rechterzijde van de onderrug.

Juryrapport
flag-fr Arnaud Démare (Arkéa-B&B Hotels) – Overtreding van regelgeving of richtlijnen met betrekking tot het afwijken van de lijn gedurende de sprint. 500 Zwitserse Frank boete, 13 punten aftrek in het puntenklassement en teruggezet tot de voorlaatste plaats in de groep.

flag-gb Mark Cavendish (Astana Qazaqstan) – Overtreding van regelgeving of richtlijnen met betrekking tot het afwijken van de lijn gedurende de sprint. 500 Zwitserse Frank boete, 13 punten aftrek in het puntenklassement en teruggezet tot laatste plaats in de groep.

flag-co Egan Bernal (INEOS Grenadiers) – Ongepast gedrag (in het bijzonder urineren in het openbaar tijdens de race), 200 Zwitserse Frank boete.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 32 fietsen (waarvan 8 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 13 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 10 en gesloten zijn op 15 kilometer voor de finish.

Woensdag 10 juli – Etappe 11

Medisch bulletin
flag-be Wout van Aert (Visma | Lease a Bike) – Schaafwonden.

flag-be Kobe Goossens (Intermarché-Wanty) – Schaafwonden.

Juryrapport
flag-at Felix Gall (Decathlon AG2R La Mondiale) – Bevoorrading buiten de voorgeschreven zone. 500 Zwitserse Frank boete, 6 punten aftrek in het puntenklassement en 20 seconden tijdsstraf.

flag-fr Julien Jurdie (ploegleider Decathlon AG2R La Mondiale) – Bevoorrading buiten de voorgeschreven zone. 1000 Zwitserse Frank boete.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 40 fietsen (waarvan 9 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 11 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 20 en gesloten zijn op 15 kilometer voor de finish

Dinsdag 9 juli – Etappe 10

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-de Rolf Aldag (Red Bull-BORA hansgrohe) – Afval weggooien buiten de aangegeven plaats. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-no Gabriel Rasch (Uno-X Mobility) – Afval weggooien buiten de aangegeven plaats. 500 Zwitserse Frank boete.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 30 fietsen (waarvan 8 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 11 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 20 en gesloten zijn op 15 kilometer voor de finish.

Zondag 7 juli – Etappe 9

Medisch bulletin
Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe) – Gevallen in een greppel. Blauwe plekken en schaafwonden.

Juryrapport
In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 32 fietsen (waarvan 8 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 10 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 20 en gesloten zijn op 15 kilometer voor de finish.

Zaterdag 6 juli – Etappe 8

Medisch bulletin
flag-fr Sandy Dujardin (TotalEnergies) – Blessure aan de linkerpols, werd onderzocht in de radiologische truck.

flag-fr Warren Barguil (dsm-firmenich PostNL) – Kneuzingen en schaafwonden aan de linkerknie.

Juryrapport
In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 32 fietsen (waarvan 8 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 9 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 20 en gesloten zijn op 6,5 kilometer voor de finish. Dat is aan het einde van de laatste gravelstrook.


Vrijdag 5 juli – Etappe 7

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-fr Kévin Vauquelin (Arkéa-B&B Hotels) – Aanvallen, intimidatie, beledigingen, bedreigingen, incorrect gedrag (inclusief trekken aan de trui of het zadel van een andere renner, slaan met de helm, knie, elleboog, schouder, voet of hand, etc.), of gedrag dat onfatsoenlijk is of anderen in gevaar brengt. 500 Zwitserse Frank boete en 20 punten afgetrokken in UCI-ranking.

flag-fr Julien Bernard (Lidl-Trek) – Ongepast gedrag tijdens de tijdrit en schade aan de reputatie van de sport. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Valentin Madouas (Groupama-FDJ) – Niet respecteren van afstanden en ruimtes tijdens een tijdrit niet respecteren. 200 Zwitserse Frank boete en 40 seconden tijdsstraf in algemeen klassement.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 190 fietsen (waarvan 16 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Tijdens etappe 8 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 20 en gesloten zijn op 15 kilometer voor de finish.


Donderdag 4 juli – Etappe 6

Medisch Bulletin 
flag-au Chris Harper (Jayco AlUla) – Kleine wonde

Juryrapport 
flag-gb Mark Cavendish (Astana Qazaqstan) – Profiteren van de slipstream van een voertuig. Profiteren van de slipstream van een voertuig. 200 Zwitserse Frank boete, 15 punten aftrek in de UCI-ranking, 10 punten aftrek in het puntenklassement en 40 seconden penalty in algemeen klassement.

flag-kz Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan) – Profiteren van de slipstream van een voertuig. Profiteren van de slipstream van een voertuig. 200 Zwitserse Frank boete, 15 punten aftrek in de UCI-ranking, 10 punten aftrek in het puntenklassement en 20 seconden penalty in algemeen klassement.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana Qazaqstan) – Profiteren van de slipstream van een voertuig. 500 Zwitserse Frank boete. Daarnaast afval weggooien buiten de aangegeven plaats. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-be Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) – Overtreding van regelgeving of richtlijnen met betrekking tot het afwijken van de lijn gedurende de sprint. 500 Zwitserse Frank boete, 13 punten aftrek in het puntenklassement en teruggezet tot laatste plaats in groep.

flag-be Mario Aerts (ploegleider Lotto Dstny) – Afval weggooien buiten de aangegeven plaats. 500 Zwitserse Frank boete.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 37 fietsen (waarvan 10 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.


Woensdag 3 juli – Etappe 5

Medisch Bulletin 
flag-no Alexander Kristoff (Uno-X Mobility) – Schaafwonden

flag-gb Fred Wright (Bahrain Victorious) – Blessure aan de rechterpols

flag-fr Christophe Laporte (Visma | Lease a Bike) – Kneuzing rechterschouderblad

flag-dk Mads Pedersen (Lidl-Trek) – Blessure aan het linkerschouderblad

Juryrapport 
flag-de Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) – Overtreding van regelgeving of richtlijnen met betrekking tot het afwijken van de lijn gedurende de sprint, 500 Zwitserse Frank boete en 13 punten aftrek in puntenklassement.

flag-au Jarrad Drizners (Lotto Dtsny) – Ongepast gedrag aan de finish en schade aan de reputatie van de sport, 200 Zwitserse Frank boete.

flag-it Davide Ballerini (Astana Qazaqstan) – Ongepast gedrag aan de finish en schade aan de reputatie van de sport, 200 Zwitserse Frank boete.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 31 fietsen (waarvan 8 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Voor etappe 5 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 20 en gesloten zijn op 15 kilometer voor de finish.


Dinsdag 2 juli – Etappe 4

Medisch Bulletin
Geen meldingen.

Juryrapport
De jury herinnert alle begeleiders van teams eraan dat ze één meter van de zijkant van de weg mogen staan tijdens de bevoorrading en niet midden op de weg mogen staan.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 34 fietsen (waarvan 11 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Voor etappe 5 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 20 en gesloten zijn op 15 kilometer voor de finish.


Maandag 1 juli – Etappe 3

Medisch Bulletin
flag-dk Casper Pedersen (Soudal Quick-Step) – Meerdere schaafwonden en kneuzingen en sleutelbeenbreuk. Heeft de koers moeten verlaten.

flag-no Soren Waerenskjold (Uno-X Mobility) – Schaafwonden

flag-ca Guillaume Boivin (Israel-Premier Tech) – Schaafwonden

flag-gb Jake Stewart (Israel-Premier Tech) – Schaafwonden

flag-es Ion Izagirre (Cofidis) – Schaafwonden

Juryrapport
Renners die getroffen zijn door een incident in de laatste 5 kilometer krijgen de tijd van de rijder(s) gecrediteerd wiens gezelschap zij reden op het moment van het incident.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden vandaag 40 fietsen (waarvan 10 röntgenfoto’s) gecontroleerd. Alle fietsen voldeden aan de UCI-voorschriften.

Voor etappe 4 zal de bevoorrading toegestaan zijn vanaf kilometer 20 en gesloten zijn op 19 kilometer (500 m vóór de bergsprint van col du Galibier) vanaf de finish.


Zondag 30 juni – Etappe 2

Medisch Bulletin
flag-us Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike) – Schaafwonden

flag-be Wout van Aert (Visma | Lease a Bike) – Schaafwonden

flag-be Laurens De Plus (INEOS Grenadiers) – Schaafwonden

Juryrapport
flag-es Raul Garcia Pierna (Arkéa-B&B Hotels) – Ongepast gedrag (in het bijzonder uitkleden of urineren in het openbaar bij de start of finish of tijdens de race) en schade aan het imago van de sport, 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Christoph Roodhooft (ploegleider Alpecin-Deceuninck) – Overtreding van regelgeving of richtlijnen met betrekking tot voertuigbewegingen tijdens de race, 500 Zwitserse Frank boete.

flag-be Gianni Meersman (ploegleider Alpecin-Deceuninck) – Het niet respecteren van de instructies van de commissarissen, 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 44 fietsen gecontroleerd op mechanische doping. Alle fietsen zijn goedgekeurd volgens de UCI-reglementen.

Tijdens etappe 3 is bevoorrading toegestaan vanaf kilometer 15 tot 10 kilometer voor de finish.


Zaterdag 29 juni – Etappe 1

Medisch bulletin
flag-nl Wilco Kelderman (Visma | Lease a Bike) – Meerdere kneuzingen na een val.

flag-it Michele Gazzoli (Astana Qazaqstan) – Hitteberoerte. Afgevoerd naar het ziekenhuis van Cesena.

Juryrapport
De UCI heeft 24 fietsen gecontroleerd op mechanische doping. Alle fietsen zijn goedgekeurd volgens de UCI-reglementen.

Tijdens etappe 2 is bevoorrading toegestaan vanaf kilometer 15 tot 15 kilometer voor de finish.


Dit bericht wordt voorzien van updates.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.