Mathieu van der Poel: “Het zal voor mij heel moeilijk worden vandaag”
foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 12:44

Mathieu van der Poel: “Het zal voor mij heel moeilijk worden vandaag”

Mathieu van der Poel schat zijn eigen kansen niet al te positief in voor aanvang van de openingsrit van de Tour de France. De wereldkampioen verwacht een slagveld, mede door de warmte. “Het tempo zal de hele dag zeer hoog liggen”, aldus Van der Poel bij Sporza.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Of ik een kanshebber ben voor de zege? Dat ligt een beetje aan het verloop van de koers. Dat is altijd een beetje apart in zo’n eerste rit in een grote ronde. Er staat een gele trui op het spel, dat doet veel. Ik zou mijn regenboogtrui wel even willen wisselen voor die gele trui, ja. Maar het zal heel moeilijk worden.”

“Vorig jaar twijfelden we ook met de start in het Baskenland en toen bleek het te lastig te zijn voor mij. Dit jaar ken ik streek en is het nog lastiger dan vorig jaar. Het is wel een nadeel voor de vluchters dat het nog lang tot de finish is na de klimmetjes. Ik verwacht wel een zware dag, zeker door de warmte. Er zullen meteen een aantal renners op hun plaats gezet worden.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.