CyclOn lanceert Graphene Hot Wax
foto: CyclOn
dinsdag 2 juli 2024 om 07:34

CyclOn lanceert Graphene Hot Wax

Materiaalzone Fietsonderhoudsmerk CyclOn heeft een nieuw product aan haar gamma toegevoegd: Premium Graphene Hot Wax. Het betreft een kettingwax die de mechanische weerstand van de ketting tot een minimum zou moeten beperken, maar eveneens makkelijk in gebruik is.

De nieuwe Premium Graphene Hot Wax van CyclOn zou volgens onderzoek van het Nederlandse merk uiterst snel en duurzaam zijn. Dat komt onder meer door een uit de vliegtuigindustrie afkomstig additief, waardoor het smeermiddel vuilafstotend maar gelijktijdig ook waterbestendig is. Dit zou ervoor zorgen dat met één smering tot wel 1.000 kilometer te fietsen valt zonder bij te smeren.

Daarnaast heeft het smeermiddel een lage wrijvingscoëfficiënt, wat effectief inhoudt dat de rolweerstand van de kettingschakels laag is. Ook de toevoeging van Grafeen aan het smeermiddel draagt daar aan bij, wat tevens zou zorgen voor sterke hechting van de Hot Wax.

De wax wordt geleverd in een groot blik wat je direct op een hittebron kan plaatsen om vervolgens je ketting erin onder te dompelen om hem te waxen. Het blik is groot genoeg om meerdere kettingen tegelijkertijd te, terwijl je het blik na gebruik kan sluiten en later weer kan hergebruiken.

Binnenkort lees je op WielerFlits een uitgebreide review van CyclOn’s Premium Graphene Hot Wax

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.