Juan Ayuso onderdeel van dominant UAE Emirates op Galibier: “Beste team ter wereld”
dinsdag 2 juli 2024 om 17:40

Juan Ayuso onderdeel van dominant UAE Emirates op Galibier: “Beste team ter wereld”

UAE Emirates heeft indruk gemaakt in de eerste bergrit van de Tour de France. Het team van Tadej Pogacar dunde de groep der favorieten stevig uit op de Col du Galibier, waarna de kopman er net voor de top zelf vandoor ging. “Het was een geweldige prestatie van het hele team”, zei ploegleider Mauro Gianetti na afloop bij Eurosport.

“Vooral van João Almeida en Juan Ayuso”, vervolgde de Zwitser. “Tadej Pogacar heeft dit werk geweldig afgemaakt. Het is ongelofelijk.”

UAE Emirates wilde in de eerste bergrit vooral kijken hoe sterk de andere ploegen waren. “Om te zien hoe sterk de teams waren – niet alleen de kopmannen – moesten we een hoog tempo opleggen. Tadej voelde zich ook goed, dus hij vroeg om nog wat harder op kop te rijden. Hij probeerde het met een aanval en heeft een geweldige zege geboekt.”

Terwijl veel andere kopmannen in de finale geïsoleerd waren, had Pogacar tot hoog op de Galibier nog Almeida en Ayuso bij zich. “Het is een goed iets, ook voor de komende drie weken, dat Almeida en Ayuso in zo’n goede vorm steken. Ze staan ook niet ver in het klassement. We hebben nu de kaarten om een heel goed spel te spelen.”

Juan Ayuso: “Had niet blijer kunnen zijn”
Gianetti sprak dus vooral vol lof over Almeida en Ayuso. Die laatste verscheen na afloop van de rit ook voor de camera van Eurosport. “João en ik hebben denk ik geweldig werk gedaan en heel goed samengewerkt. Ik had niet blijer kunnen zijn”, aldus de Spaanse debutant. “Het betekent heel veel voor me om onderdeel te zijn van het beste team ter wereld, om te werken en bij de besten te blijven. Ik ben ook heel blij voor Tadej. Hij wint de rit, en dat met een grote voorsprong.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.