Eurobike 2024: Dynamic introduceert twee soorten Hot Wax
foto: Ties Wijntjes/WielerFlits
donderdag 4 juli 2024 om 14:32

Eurobike 2024: Dynamic introduceert twee soorten Hot Wax

Materiaalzone Dynamic Bike Care heeft Eurobike aangegrepen om een handjevol nieuwe producten te presenteren. Meest noemenswaardig is dat de Nederlandse producent van fietsonderhoudsmiddelen twee verschillende varianten Hot Wax aan hun assortiment toevoegt.

Het is de eerste keer dat Dynamic een Hot Wax heeft ontwikkeld, al ging daar enige tijd in zitten want er zijn meer dan 30 varianten wax ontwikkeld tot ze bij de twee definitieve versies kwamen. De twee zijn qua chemische samenstelling voor 90% gelijk, maar verschillen dus net een beetje, waardoor ze ook wat andere eigenschappen krijgen.

Wel zijn beide waxen volledig biologisch afbreekbaar, wat niet vaak het geval is. Toch is dat juist bij een wax waardevol, want als de wax na het aanbrengen opdroogt, verlies je tijdens de eerste rit altijd een beetje wax die aan het oppervlak blijft zitten. Het aanbrengen gaat net zoals iedere andere Hot Wax, al komt Dynamic wel met een eigen instructie aangaande de ideale temperatuur om de wax op te verwarmen en de duratie van het baden van de ketting.

De wax wordt in chocoladereep-achtige blokken geleverd – foto: Ties Wijntjes/WielerFlits

De Hyper Wax is de snelste van de twee, die volgens Dynamic tot wel 30% beter presteert in laboratoria-tests dan hot wax van verschillende concurrenten. De Wander Wax heeft dan weer een wat betere levensduur, doordat dit in feite een wat stuggere wax is die minder snel uit de schakels gedrukt wordt. De wax komt – ijs en weder dienende – over ongeveer een maand beschikbaar.

Nieuwe tubeless sealant
Naast de twee varianten hot wax, toonde Dynamic op Eurobike ook een nieuwe tubeless sealant: de Barkeeper Pro. Deze heeft een wat andere samenstelling dan de reguliere Barkeeper, waardoor hij grotere gaten kan dichten (tot 8 millimeter) en dat bovenal veel sneller doet: uit herhaalde tests bleek dat hij een lek in een halve seconde dicht. Dat komt onder meer door een wat andere vezel in de vloeistof, maar ook doordat hij wat minder viscoos is dan reguliere Barkeeper en daardoor sneller het lek vult.

Tot slot gaat Dynamic een aantal populaire producten in een groter formaat aanbieden, wat vooral met het oog op grootverbruik in werkplaatsen is. Het gaat om de Dirt Destroy, de Disc Brake Cleaner en de Chain Cleaner.

Barkeeper Pro zal in eerste instantie alleen beschikbaar komen als literfles – foto: Ties Wijntjes/WielerFlits

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.