Eurobike 2024: Dit zijn de mooiste fietsen op Eurobike
foto: Eurobike
Ties Wijntjes
vrijdag 5 juli 2024 om 19:05

Eurobike 2024: Dit zijn de mooiste fietsen op Eurobike

Materiaalzone Een hoop bekende gezichten, eindeloos veel materiaal en paar handenvol productintroducties; dat is Eurobike 2024 in een notendop. Maar, voor de liefhebbers waren er ook een hoop mooie (race)fietsen te zien. WielerFlits zet een selectie van de meest opvallende fietsen op een rijtje.

Mathieu van der Poel’s Canyon Aeroad
Mathieu van der Poel is niet vies van een speciaal kleurtje bij tijd en wijle. Sterker nog, hij wisselt regelmatig van fiets ten faveure van een nieuw ontwerp. Dat deed hij ook tijdens Luik-Bastenaken-Luik, waar hij koerste op een witte Canyon Aeroad, met op de balhoofdbuis en bovenbuis verfstrepen in verschillende kleuren en elders op het frame iriserende details.

Bij de stand van onderhoudsmerk Dynamic was de bijzondere fiets te bezichtigen. Het meest opvallende aan de fiets is overigens dat MVDP er énkel in LBL op koerste. Ondertussen rijd hij in de Tour de France alweer met een nieuw design rond.

foto: Ties Wijntjes/WielerFlits


Giant Revolt
De meest in het oog springende productintroductie van de beurs, was de nieuwe Giant Revolt. Het Taiwanese fietsenmerk trok op de Duitse beurs letterlijk het doek van de nieuwe gravelbike. Enorme wijzigingen waren er niet aan de fiets, maar met onder meer een vernieuwing van het Flip Chip-systeem en de toevoeging van interne opslagruimte, is de Revolt toch weer wat verbeterd.


(Lidl-)Trek Madone
Ondergetekende was onder de gelukkigen om als een van de eerste de nieuwe Trek Madone te mogen testen, maar toch was het datzelfde frame wat op de beurs mijn aandacht trok. Dat kwam vooral door de kleurstelling van dat exacte model, want bij Pirelli was het exacte model te zien waarop Lidl-Trek koerst. Het design met gele, zwarte, blauwe en rode vlakken lijkt zo simpel maar ziet er uitermate fraai uit.

foto: Ties Wijntjes/WielerFlits


Merida Silex
Bij Merida was de gravelfiets van wereldkampioen gravel Matej Mohoric te bewonderen. Alhoewel de exacte afmontage iets anders was, is dit ook het ontwerp waarop de Sloveense wielrenner ten strijde trok in Unbound Gravel, waar hij echter na een gebroken velg forfait moest geven.

foto: Ties Wijntjes/WielerFlits

Om de hoek troffen we nog een tweede Merida met een erg fraai ontwerp. Dit betreft geen fiets van een prof, maar een ontwerp van de Merida Scultura wat vanaf modeljaar 2025 verkrijgbaar zal zijn. Het frame is aan de bovenzijde blauw, wat naar onder soepeltjes overgaat in een grijstint. Ook de afmontage met de nieuwe SRAM RED AXS en ZIPP 353 NSW wielen is om je vingers bij af te likken.

foto: Ties Wijntjes/WielerFlits


Dare Velocity Ace
Al enkele maanden maken verschillende coureurs van Uno-X af en toe gebruik van een nieuwe aero-fiets van Dare, maar een officiële onthulling blijft voorlopig nog uit. De Velocity Ace, zoals het model heet, was op Eurobike echter ook te zien. Met zijn flinke buisvormen en uitgerekte balhoofdbuis is de Velocity Ace overduidelijk een pure aero-racer, wat de fiets bijzondere looks geeft.

foto: Ties Wijntjes/WielerFlits


Cube Aerium
Ere Research is sinds dit seizoen tijdritwielensponsor van Intermarché-Wanty; een samenwerking waar ze trots op zijn en iets ze dus ook maar wat graag tonen. Reden voor het merk uit Ommen om een tijdritfiets van de Belgische ploeg mee te torsen naar Eurobike, uiteraard met hun wielen erin. De Cube Aerium van Madis Mihkels zag er behoorlijk gelikt uit.

foto: Ties Wijntjes/WielerFlits


Colnago V4RS
Het was misschien niet de racer van Tadej Pogacar, maar ook de Colnago V4RS van Igor Arrieta, die bij wielensponsor ENVE te bewonderen viel, is erg mooi. Het elegante frame met de simpele kleurstelling vormt een groot contrast met de diepe wielen en de zo herkenbare ENVE-logos, waardoor de fiets behoorlijk de aandacht trekt.

foto: Ties Wijntjes/WielerFlits


Hope HB.T
Een fiets die al helemaal de aandacht trekt, is de baanfiets van Hope: de HB.T. Deze baanfiets moet de Britse baansprinters tijdens de Olympische Spelen in Parijs aan goud gaan helpen. Ongeacht of het snel is of niet: bijzonder is de fiets zonder meer, vooral door de ongekend wijde voor- en achtervork.

foto: Ties Wijntjes/WielerFlits

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.