Tour 2024: Gehavende Mads Pedersen moet opgeven
foto: Cor Vos
zaterdag 6 juli 2024 om 11:21

Tour 2024: Gehavende Mads Pedersen moet opgeven

Mads Pedersen zal niet meer in actie komen in de Tour de France. De Deense renner van Lidl-Trek heeft teveel last van zijn valpartij in de vijfde etappe. Dat laat zijn team weten. Pedersen is de derde uitvaller in de Ronde van Frankrijk.

De 28-jarige Pedersen kwam afgelopen woensdag ten val in de etappe naar Saint Vulbas. In volle sprint viel de sterke renner tegen de hekken, waarna hij een stevige smak maakte tegen de grond. Axel Zingle reed vervolgens ook nog eens tegen Pedersen aan, ondanks dat de Fransman zelf de val op spectaculaire wijze kon vermijden.

“Pedersen vocht zich door etappe zes en zeven, maar de pijn en zwelling zijn niet verbeterd”, klinkt het in een officiële communicatie van Lidl-Trek. “Het bereik van zijn linkerschouder is verslechterd, waardoor het bijna onmogelijk is om te fietsen. Hoewel de eerste röntgenfoto’s geen tekenen van een breuk lieten zien, werd samen met het team besloten dat het in het belang van Mads was om te stoppen met koersen.”

Lidl-Trek laat weten dat Pedersen nu verdere onderzoeken zal ondergaan. “Hij zal zich daarna focussen op zijn herstel en zijn resterende doelen deze zomer.” De opgave van Pedersen is een grote aderlating voor de Amerikaanse ploeg, want de voormalige wereldkampioen was hun absolute kopman in de Tour. Naast jagen op ritzeges ging Pedersen ook voor groen. In dat klassement stond hij er goed voor.

Uitvallers

Etappe:
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.